• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.07.2022

17:17

KAKO RASHLADITI PSA NA VISOKIM TEMPERATURAMA? 3 saveta koja će vam pomoći da zaštite ljubimca!

Pixabay

Lajfstajl

KAKO RASHLADITI PSA NA VISOKIM TEMPERATURAMA? 3 saveta koja će vam pomoći da zaštite ljubimca!

Podeli vest

Baš kao i ljudima, i ljubimcima smeta vrućina. Psima je teže tokom ovih vrelih dana, pošto oni nemaju mogućnost da se znoje celom površinom tela i mogu podneti neuporedivno kraće vreme na suncu u odnosu na ljude

Ukoliko niste u prilici da sa vašim krznenim prijateljem provodite vreme pored reke, evo saveta da uz malo truda vaš pas uživa u letu isto koliko i vi.

Obezbedite im dovoljno vode


Kako bi kućni ljubimci bili bezbedni na vrućini, stručnjaci kažu da im je potreban stalan pristup slatkoj vodi. Kockice leda se mogu staviti u njihovu posudu za vodu ili možete napraviti neke zamrznute poslastice pogodne za kućne ljubimce.

Ili mu postavite mokar peškir na koji mogu da legnu.

Foto: pexels.com

Ako svog kućnog ljubimca izvodite napolje tokom dana, koristite losion za sunčanje za kućne ljubimce na izloženim delovima kože vašeg ljubimca, posebno na vrhovima ušiju i nosa.

Hladovina



Kao i ljudi, životinje može pogoditi sunčanica. Važno je osigurati da životinje imaju pristup hladovini kada su temperature visoke.

Foto: Freepik.com



Izbegavajte visoke temperature

Kućne ljubimce nikada ne treba ostavljati u automobilima, pomoćnim zgradama ili kamp-prikolicama kada je toplo, čak i ako je to samo na kratko.

Kada je vruće, možda ćete morati da ograničite količinu aktivnosti vašeg psa. Razmislite o temperaturi zemlje koju oni osećaju na šapama.

Foto: pexels.com

I njima je vruće!


Čak i ako vaš krzneni prijatelj preferira toplu klimu, poput guštera ili ribe, uverite se da je njegova kućica dalje od direktne sunčeve svetlosti kako biste sprečili pregrevanje.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija