• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2022

08:00

BONDOV AŠTON MARTIN PRODAT ZA 478.000 EVRA! Neverovatna završnica trke za kupovinu čuvenog klasika u delovima

Lajfstajl

BONDOV AŠTON MARTIN PRODAT ZA 478.000 EVRA! Neverovatna završnica trke za kupovinu čuvenog klasika u delovima

Podeli vest

Potpuno rasklopljen automobil koji je vozio filmski tajni agent Džejms Bond prodat je pre nekoliko dana na uzbudljivoj aukciji u Britaniji za čak 478.000 evra!

 Reč je o jedinstvenom "aston martinu" DB5 iz 1964. godine, za koji su se kolekcionari bukvalno otimali do poslednjih sekundi licitacije, prenosi portal "Dis is mani".

Kompanija "Aston Martin" je pre nekoliko nedelja pokrenula aukciju za čuvenu limuzinu. Britanski klasik je pre prodaje bio potpuno rasklopljen - iz njega je doslovce izvađen svaki šraf, a stanje motora, karoserije, dizni, filtera, sedišta, amortizera i drugih komponenti bilo je u perfektnom stanju. Neki od njih su restaurirani, a neki su ponovo napravljeni samo za ovu namenu (pogledajte okvir).

Na startu licitacije ustanovljena je početna cena od 300.000 funti, odnosno oko 350.000 evra, ali niko nije očekivao da cena skoči do skoro pola miliona! Mediji prenose da su se trojica pasioniranih kolekcionara do poslednjih sekundi licitacije borila za Bondovu mašinu!

Pola veka restauracije

Restauracija delova za Bondov "aston martin" počela je još pre 50 godina. Neki od njih su autentični, samo maksimalno sređeni. Neki su restaurirani, dok su pojedini, sasvim razumljivo, ponovo pravljeni.

- Pod i čelične komponente prednjeg dela su iznova pravljeni. Naš tim je svaku komponentu izradio na isti način kao na modernim modelima. Nešto smo popravili kroz restauraciju, a trudili smo se da delovi budu što više autentični, kao i da savršeno pristaju uz automobil - naveli su iz kompanije, a prenosi "Dis iz mani".

- Rat kolekcionara u poslednjim satima prodaje doveo je do toga da ovaj model na kraju košta čak 478.000 evra! Ovo je jedan od najskupljih modela prodatih na aukcijama. Ukupno je predato 75 ponuda, a u poslednjih sat vremena borili su se ponuđači iz tri različite zemlje, koji su digli cenu za oko 120.000 evra. Njihov identitet ostaje tajan, ali možemo da kažemo da je automobil ostao u Velikoj Britaniji - otkrili su izvori iz aukcijske kuće.

Ovaj primerak je poseban i po tome što je jedan od samo 679 verzija modela koji volan ima na desnoj strani. Proizveden je u fabrici u Njuport Pagnelu šezdesetih godina prošlog veka.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

Jeli kačamak i delili heklere! Nova skandalozna prepiska kavčana
Kriminalni klan

Jeli kačamak i delili heklere! Nova skandalozna prepiska kavčana

Ovo je pravo kad ideš u akciju - napisao je šef zločinačkog kavačkog klana Radoje Zvicer krajem januara 2021. godine tadašnjem policajcu Petru Lazoviću nakon što mu je uručio poklone - kućište koje omogućava da standardni pištolj bude montiran u njega, pretvarajući ga u karabinsku platformu sa mogućnošću dodavanja taktičkih dodataka kao što su optički nišani, svetla i prednje ručke.

02.10.2024

21:04

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Gotovo svi u Izraelu traže napad na Iran: 'Ovakvu šansu nismo imali u poslednjih 50 godina'!
Odluka je pala

Gotovo svi u Izraelu traže napad na Iran: 'Ovakvu šansu nismo imali u poslednjih 50 godina'!

Velški novinar Džeremi Bouen, dugogodišnji dopisnik britanske javne televizije Bi-Bi-Si sa Bliskog istoka i urednik Bi-Bi-Sijeve rubrike posvećene toj oblasti, tvrdi da Izraelaci traže odmazdu i iransku krv zbog raketiranja jevrejske države. On citira i bivšeg izraelskog premijera Naftali Beneta koji je tim povodom poručio da Tel Aviv ovakvu šansu nije imao u poslednjih 50 godina!

02.10.2024

23:15

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Džet set

Srbija