• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

14.12.2022

22:01

MANIKIR IZ PAKLA! Mogla sam da IZGUBIM PALAC, nakon što je kozmetičarka napravila UŽASNU GREŠKU!

Lajfstajl

MANIKIR IZ PAKLA! Mogla sam da IZGUBIM PALAC, nakon što je kozmetičarka napravila UŽASNU GREŠKU!

Podeli vest

Žena je otkrila da je mogla da izgubi palac, nakon što je manikirka turpijala njene nokte alatkom, misleći da su nadograđeni

Sju, 48, iz Perta, Australija, želela je da se počasti manikirom u lokalnom kozmetičkom salonu.

Kada je došla na tretman, Sju navodi da je manikirka zamenila njene prirodne nokte, sa lažnim akrilnim noktima.

Počela je da turpija Sjuine nokte alatom, pre nego što ih je natopila acetonom, kako bi uklonila ono što je manikirka verovala da je nadogradnja.

U razgovoru za "Nine News" Sju je rekla:

- Rekla sam joj da su to moji pravi nokti, ali ih je i dalje turpijala.

Nakon tretmana, Sju je dobila bakteriju zvanu stafilokoka, koja bezopasno živi na koži, često u nosu, pazuhu i na zadnjici, navodi Nacionalna zdravstvena služba (NHS).

Međutim, može izazvati infekciju ako uđe u telo preko ugriza ili posekotine, a može se preneti bliskim kontaktom sa kožom, deljenjem stvari poput peškira ili četkica za zube i dolaskom u kontakt sa kapljicama pri kašljanju i kijanju, što NHS navodi da je manje uobičajeno.

Foto: Pixabay

manikir

Nakon što se zarazila, Sju je rekla da je provela pet dana u bolnici, gde je saznala da će joj deo kosti sa palca morati da bude uklonjen.

Doktori su rekli Sju da je najgori scenario da ostane bez palca, a ona sada traži odštetu, jer tvrdi da se nisu poštovala pravila higijene.

NHS kaže da bakterije mogu izazvati i ozbiljnije infekcije poput trovanja krvi i sindroma toksičnog šoka.

Simptomi koje treba da znate uključuju:

  • bolna crvena kvrga ili kvrga na koži
  • vruća, crvena i otečena koža
  • rane, kraste ili plikovi
  • bolni, crveni kapci ili oči

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Džet set

Srbija