• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2023

16:55

OTKRIJTE KAKO DA PRAVILNO NEGUJETE ORHIDEJE! Produžite vek omiljenom cveću!

pexels.com

Lajfstajl

OTKRIJTE KAKO DA PRAVILNO NEGUJETE ORHIDEJE! Produžite vek omiljenom cveću!

Podeli vest

Da biste pravilno negovali orhideje i omogućili im da duže traju potrebno je da ih održavate na pravi način.

Orhideje su egzotične, imaju neobične oblike i boje. Ovaj cvet je mnogima omiljen. Međutim, mnogi ne znaju kako da pravilno neguju orhideje, pa se često se dešava da listovi počnu da opadaju nekoliko dana nakon kupovine. 

Elegantne i nežne orhideje mogu biti veoma zahtevne kada je nega u pitanju, a ako se pridržavate preporuka, izvesno je da će vam trajati duže. 

Foto: Pixabay

Orhideja

Kada je zalivanje u pitanju, najvažnije je da orhideje - ne zalivate previše!

Prilikom zalivanja sipajte vodu preko površine zemlje, izbegavajući listove koji su skloni sušenju kada se pokvase. Sipajte vodu sve dok ne primetite da ona počinje da izbija iz zemlje u kojoj je orhideja. Sačekajte da voda potpuno iscuri iz rupa na dnu saksije, a zatim ponovite postupak. 

Orhideje bi trebalo ovako zalivati na svakih sedam do deset dana. 

Cvećari preporučuju i da ovu gracioznu biljku držite u terakota saksijama. One su najbolje za biljke zbog svoje mogućnosti propuštanja vazduha.

Takođe, orhideju treba držati blizu prozora do kojeg dopire dosta jutarnje sunčeve svetlosti.

 

.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija