• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

15:06

Oni su najnasmejaniji televizijski dvojac: Drago Jovanović i Milica Lešić otkrivaju šta se dešava iza kamera Jutarnjeg programa „Uranak“

promo

Lajfstajl

Oni su najnasmejaniji televizijski dvojac: Drago Jovanović i Milica Lešić otkrivaju šta se dešava iza kamera Jutarnjeg programa „Uranak“

Podeli vest

Oni vedre i kad je oblačno, popravljaju jutro i dan koji je pred nama i važe za najnasmejaniji dvojac na malim ekranima.

Drago Jovanović i Milica Lešić, kolege, a pre svega prijatelji, pravi su recept za odličan početak dana. Energije koje se poklapaju primetili su i gledaoci Jutarnjeg programa „Uranak“ na K1 televiziji, čemu svedoči i vrtoglavi rast gledanosti iz dana u dan.

Da li ste jutarnji tip ili su vam neophodne “visinske pripreme” pred „Uranak?“ Kako izgleda početak vašeg radnog dana?

Drago: Ustajem u 5h. I to mi nikada nije bio problem. Nikada mi nisu bile jasne podele na jutarnji i večernji tip. Ako sam spavao pet ili više časova, sve je u redu. Posao je posao i on mora da se uradi. Imam sreće što ja svoj obožavam, pa mi ništa nije teško.

Milica: Jutarnji tip sam postala od kada sam deo „Uranka“. Krevet mi je bar deset puta udobniji kad mi zazvoni alarm, tako da se moje „visinske pripreme“ ogledaju u odlaganju alarma koji na dva telefona zvone od 5h. 

Foto: promo

 

 

Da li ste nekada morali da radite sa nekim ko vam privatno nije simpatičan? Vidi li se to u programu? 

Drago: I da jesam, ne bih na to gledao kao na barijeru. Ako ste duži period upućeni jedno na drugo, u većini slučajeva iščeznu animoziteti.

Milica: Imam sreću da pred kamerama sarađujem sa ljudima koje vrlo poštujem i čije mišljenje uvažavam, sa kojima i privatno volim da delim i slobodno vreme. Nisam neko ko ume da prikriva emocije, ko zna kako bi bilo u studiju da mi je pred kamerama saradnik neko koga ne simpatišem.

Vaše šale, doskočice i komunikaciju pred kamerama gledaoci obožavaju. Ima li dogovora kada su šale pred kamerama u pitanju ili su vaše reakcije zaista potpuno spontane?

Drago: Ma nikada nisu dogovorene. Vrlo često i ne stignemo da progovorimo pre emisije. Mislim da sam joj jedanput rekao šta ću je pitati i bilo je "trapavo".

Milica: Imali smo jednu dogovorenu šalu koja uopšte nije izgledala onako kako smo zamislili, i od tada samo spontano, pa šta bude. Ili aplauz ili biro. 

 

Koje osobine jedno kod drugog obožavate, a koje vas nerviraju?

Drago: Poznavao sam Milicu i pre njenog početka rada na televiziji. Uvek mi je bila draga i simpatična, ali i specifična, što ju je i preporučilo za ovaj posao. Kada se desi da malo ujutro "klonem", ona me razvedri. Još uvek ne uspeva da me iznervira.

Milica: Privatno ga mnogo volim i doživljam kao iskrenog prijatelja, a kod Draga me najviše nervira što on mene nikada ne nervira. Užas.

Za šta ste rekli: “Ja to ne bih nikad”, a onda ipak to uradili? 

Drago: Pa ja kako to izgovorim ne prođe ni mesec dana da se nađem u takvoj situaciji. 

Milica: Govorila sam da se nikad rano ne bih budila za posao, pa se, evo, sad budim u cik zore.  Međutim, prilagodila sam se, volim svoj posao, pa mi nije problem da se probudim rano.  Sa druge strane, mišljenja sam da se niko nikad ne navikne na to u potpunosti. Za mene ovo više nije toliko neobično, samo je teže sa dolaskom zime.

Šta biste rekli maloj Milici i malom Dragu? Šta vas je mučilo, o čemu ste sanjali, koja je prva misao kada se spomene detinjstvo?

Drago: Topao i širok osmeh na licu mi je uvek kada se vratim u detinjstvo. Bilo je na neki zdrav način nestašno. Sanjao sam mnoge snove, neke od njih i živim i na tome sam jako zahvalan. Poručio bih nam da se još više zabavljamo i uživamo i da što duže ostanemo deca, jer svet odraslih i ozbiljnih je svet problema, svega onoga od čega smo zaštićeni kad smo deca. 

Milica: Draga devojčice (što jos uvek jesi), znam da si brzopleta, znatiželjna i nervozna kada je u pitanju tvoja budućnost, zato ne želim da te držim u neizvesnosti i reći ću ti odmah da će sve biti u redu. Manje se brini i inati, više diši (na ovome još uvek radiš). Uživaj u vožnji i čvrsto se drži. More života će te ljuljati neverovatnom jačinom i lakoćom. Bacaće te na stene i nasukaće na obalu previše puta. Kada osetiš da toneš, nastavi da plivaš, zamahni jače. Saznaćeš da ne možeš da planiraš život. Ne boj se grešaka i ne skidaj osmeh sa lica. Sastavljena si od malenih atoma velike snage. 

Ko je izdržljiviji u teretani i ko se više raduje treningu?

Drago: Ja. To će i naš trener Igor da potvrdi.

Milica: Ja, kao odgovor na oba pitanja. 

Od kog principa kad je posao u pitanju nikada ne odstupate? A kog se principa čvrsto držite u privatnom životu?

Kada je posao u pitanju: Ili radi kako valja, ili nemoj da radiš uopšte. Budi odgovoran za svoje reči i postupke. Isto važi i za privatni život. Trudim se da negujem prave vrednosti, one su principi koji me vode i motivišu dok se krećem kroz život. Materijalizam, borba za opstanak i trka za sticanjem novca su postale dominantne vrednosti među ljudima, a to su vrednosti koje guraju ljubav, solidarnost, empatiju, slobodu i kreativnost u drugi plan, dok tome zapravo svi težimo. Sve ostalo je trenutno i površno. Prave vrednosti se nisu izgubile, ali su u senci u ovom užurbanom vremenu. Čvrsto ih se držim i verujem da će se vratiti na mesto koje im pripada – kaže Milica Lešić.

Bavili ste se PR-om, držite i obuke javnog nastupa, a u novinarstvu ste bili (i još uvek ste) sve – i prezenter, i novinar i urednik. Koji je vaš posao iz snova? I ako je to svakako televizija – koji je vaš format iz snova?

Televizija svakako. U ovom trenutku jedino jutarnji i jedino  „Uranak“. Televizija mi je dala i mogućnost da razvijam druge veštine poput PR-a i javnog nastupa – zaključio je Drago Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija