• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2024

13:54

Miki i Mini Maus su se voleli u stvarnom životu! Poznati Diznijev par krije neverovatnu ljubavnu priču

printscreen

Lajfstajl

Miki i Mini Maus su se voleli u stvarnom životu! Poznati Diznijev par krije neverovatnu ljubavnu priču

Podeli vest

Miki i Mini Maus, najpoznatiji par iz Diznijevih animacija, decenijama su osvajali srca publike širom sveta. Iako su njihova animirana romansa i avanture nezaboravne, ono što je manje poznato jeste da su glasovi ovih kultnih likova, Vejn Olvajn i Rusi Tejlor, živeli pravu ljubavnu priču iza kulisa.

Već decenijama, Dizni oživljava čarobne ljubavne priče. Mnogi parovi iz stvarnog života inspirisali su se poznatim parovima poput Pepeljuge i njenog princa, Bele i Zveri, te Herkula i Megare.

Ipak, bez premca, najpoznatiji Diznijev par su Miki i Mini Maus, čija je priča stvorila i jednu stvarnu ljubavnu bajku.

Miki i Mini su nerazdvojni još od svog prvog pojavljivanja u kratkometražnom filmu Parobrod Vili iz 1928. godine. Tokom decenija, različiti glumci pozajmljivali su svoje glasove ovom slavnom paru, ali samo je jedan par iza kulisa živeo ljubavnu priču - Vejn Olvajn i Rusi Tejlor.

Miki i Mini su bili u braku u prvom životu

Foto: Shutterstock

Olvajn i Tejlor, legendarni Diznijevi glasovni umetnici, godinama su oživljavali Mikija i Mini, od 1970-ih do sredine 2000-ih. Njihova ljubavna priča nije ostala samo na ekranu -  venčali su se i u stvarnom životu. Rusi Tejlor, koja je preminula 2009. godine, bila je glas Mini Maus, a tu ulogu je preuzela 1986. godine, iste godine kada su se venčali. U konkurenciji od preko 200 glumica, osvojila je ulogu Mini, a sudbina ih je spojila na snimanju epizode Totalno Minnie.

Foto: Pixabay

 

 

Tejlor je kasnije priznala:

"On je bio oženjen, a ja udata... Nisam znala da je nesrećan, kao što ni on nije znao za mene."

Za razliku od mnogih ranih nemih animacija, Miki i Mini su od početka bili likovi sa glasom. Parobrod Vili bio je prvi animirani film sa zvukom, što ga je učinilo revolucionarnim u svoje vreme. Iako tada jednostavan po današnjim merilima, ovaj film je otvorio novu eru animacije.

Sam Volt Dizni je u početku davao glas Mikiju Mausu, a iako Miki i Mini u Parobrodu Vili nisu izgovarali rečenice, već su ispuštali zvuke, Dizni je gajio posebnu naklonost prema Mikiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Džet set

Srbija