• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2024

18:00

Najbolnija smrt u istoriji medicine! Umirao je 83 dana i preklinjao lekare da mu prekrate muke (VIDEO)

Shuterstock

Lajfstajl

Najbolnija smrt u istoriji medicine! Umirao je 83 dana i preklinjao lekare da mu prekrate muke (VIDEO)

Podeli vest

Japanac Hisaši Ouči, koji je stradao tokom nuklearne katastrofe u Japanu 1999. godine, imao je mučnu smrt, najbolniju ikada zabeleženu u istoriji medicine.

Hisaši Ouči je pretrpeo najtežu i najbolniju smrt u istoriji medicine. Pretrpeo je užasne povrede kao rezultat nuklearne katastrofe u Japanu u septembru 1999. godine. On je umirao 83 dana, a teške povrede koje je pretrpeo uzrokovale su da plače krv, kao i da mu se topi koža.

Ouči je bio odgovoran za prečišćavanje uranijum oksida u postrojenju za preradu nuklearnog goriva "Tokaimura". Njegov običan dan na poslu brzo se pretvorio u noćnu moru.

Katastrofa se dogodila slučajno

Ouči  i dvojica saradnika slučajno su pokrenuli oslobađanje radijacije iz nekontrolisane nuklearne lančane reakcije, što je izazvalo nezamislivo uništenje. Radnici su planirali da sipaju uranijum u ogroman metalni kontejner, a Ouči je pomagao svom kolegi u opasnom zadatku.

Posle smrtonosne i destruktivne pogrešne procene, štetna tečnost je dostigla „kritičnu tačku“, a Ouči je bio taj koji je snosio najveći teret radioaktivnog oslobađanja.

Foto: Shutterstock

 

Strašne tegobe nakon štetnog zračenja

Nakon što je u početku patio od opekotina, vrtoglavice i snažnog povraćanja, Ouči nije mogao da predvidi agoniju onoga što se sledeće dogoditi. Nakon što je bio izložen zračenju i to u četiri puta većoj dozi od one koja se smatra smrtonosnom, intenzitet Oučijevog bola se samo pogoršao, a on je imao poteškoća sa disanjem. 

Ouči je odmah prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Tokiju, gde je ustanovljeno da ima izuzetno nizak broj belih krvnih zrnaca. Opsežna presađivanja kože i višestruke transfuzije krvi su bile neophodne. Lekarski izveštaji su zabeležili da je Ouči plakao krv, kao i da je očajnički molio lekare da prestanu da ga leče i da mu prekrate muke. 

Dve nedelje nakon incidenta, Ouči više nije mogao da jede, pa je hranu morao da dobija intravenozno. Uprkos svemu tome lekari su uspeli da održe Oučija  u životu, čak i uspešnom reanimacijom nakon prestanka rada srca.

Ali, 83. dana je Oučijevo tijelo konačno otkazalo. Preminuo je uslijed višestrukog zatajenja organa, nakon što je gotovo tri meseca patio i trpeo nesnosne bolove.

Podsetimo, pisali smo ranije o otkrićima lekara, o tome kroz koje sve faze prolazi osoba koja umire.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Džet set

Srbija