• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba

11.04.2019

10:13

AKO VOLITE MAČKE, VREME JE DA POSETITE MAČJE SELO! Jedinstvena turistička atrakcija

Ljubav

AKO VOLITE MAČKE, VREME JE DA POSETITE MAČJE SELO! Jedinstvena turistička atrakcija

Podeli vest

Stotine mačaka različitih vrsta slobodno luta Houtongom, malim mestom na Tajvanu, a ljubitelji životinja dolaze iz celog sveta da ih fotografišu, da ih hrane i igraju se s njima

Houtong, selo koje je nekada važilo za jednu od najbitnijih rudarskih zajednica na Tajvanu, danas je poznato kao Mačje selo. Stotine mačaka različitih vrsta slobodno luta ovim malim mestom, a ljubitelji ovih životinja dolaze iz celog sveta da ih fotografišu, hrane i igraju se s njima. 

(VIDEO) OVA MACA JE TERAPEUT! Pomaže uznemirenim putnicima na aerodromu!



Početkom 20. veka selo Houtong je bilo najveći i tehnološki najnapredniji rudarski centar na Tajvanu. Međutim, u trenutku kada su električna energija i nafta zamenili ugalj, hiljade radnika je ostalo bez posla, a u potrazi za poslom i boljim životom napustili su ovo mesto. Broj stanovnika se sa 6.000 smanjio na nekoliko stotina, a selo je ubrzo postalo zaboravljeno. 

Foto: Shutterstock



Sve se promenilo 2010. godine kad je jedan fotograf, koji je inače ljubitelj mačaka, počeo da piše blogove o rastućoj populaciji mačaka u ovom selu. Ubrzo je Houtong postao raj za ljubitelje mačaka, a koji su postali izvor prihoda za meštane. Houtong svake godine poseti čak milion turista, a kako bi pokazali svoju zahvalnost lokalni meštani su na sebe preuzeli brigu o mačkama. 

Tužna strana ove priče su ljudi koji žele da napuste svoje ljubimce, pa ih jednostavno odnesu u Houtong pretpostavljajući da će se za njih pobrinuti meštani. Direkcija za zaštitu životinja i zdravstvenu inspekciju Novog Taipeija je procenila da je selo Houtong dom za oko 286 mačaka, a zbog sve većeg broja ovih životinja volonteri jedva uspevaju sve da pregledaju i vakcinišu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija