• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

12.04.2019

16:25

JOGA ZA LICE! Ova metoda podmladila je mnoge dame širom sveta!

Ljubav

JOGA ZA LICE! Ova metoda podmladila je mnoge dame širom sveta!

Podeli vest

Svi starimo, a čini nam se da se protok vremena najviše ocrtava na licu. Da bismo mu vratili sjaj dovoljno je da dvadesetak minuta dnevno vežbamo i to – jogu za lice. Njenoj popularnosti najviše su doprinele slavne dame poput Gvinet Paltrou, Dženifer Aniston, Sindi Kraford, Madone i Megan Markl

Ova sve popularnija metoda podmladila je mnoge dame širom sveta, pa zašto ne bi i vas? Sastoji se iz nekoliko vežbi koje možete da radite ujutro ili uveče, ali morate da budete dobro koncentrisani kako ne bi izostao željeni efekat. Ove vežbe trebalo bi da izbegavaju osobe sa otvorenim ranama ili opekotinama na licu, rakom kože, atopijskim dermatitisom, naurodermatitisom, psorijazom ili bilo kojim kožnim oboljenjem. Vidljive rezultate možete da očekujte već posle nekoliko meseci.

Holivudske zvezde

Na licu se nalazi 57 mišića koji su, zbog česte aktiviranosti, veoma napeti. Najviše koristimo mišiće u ustima koji kao i oni u drugim regijama lica, počinju da se opuštaju već između dvanaeste i petnaeste godine. Vežbanjem, kao što je joga lica, mišići postaju čvršći i bolje „zatežu“ kožu. Ova metoda potiče iz Vijetnama, usavršena je u Americi, a njenoj popularnosti najviše su doprinele slavne dame poput Gvinet Paltrou, Dženifer Aniston, Sindi Kraford, Madone i Megan Markl.

Napućite oba obraza, pa prebacujte vazduh iz jednog u drugi. Ponovite pet puta i izbacite vazduh, govoreći "o". Zatim isplazite jezik koliko god možete i zadržite ga minut u tom položaju. Ponovite tri puta. Podignite glavu ka gore, pogledajte prema plafonu i napućite usne kao da ćete nekoga poljubiti. Zadržite glavu u tom položaju pet sekundi, pa ponovite vežbu pet puta. Opustite donju vilicu, otvorite usta kao da ćete izgovariti „o“. Potom ih raširite u veliki osmeh i sve ponovite 10 puta.

TRETMAN ZA BLISTAV TEN! Limun uklanja mitesere!

Napravite "riblje lice" tako što ćete uvući obraze do zuba i ponovite nekoliko puta. Prilikom sledeće vežbe otvorite širom oči, kao da ste uplašeni ili iznenađeni, a dok to radite rukama zategnite kožu lica. 

Foto: Shutterstock

Onda što više otvorite oči i nekoliko sekundi gledajte u zamišljenu tačku ispred sebe, pa položite prste na sredinu čela, na tačku između očiju, i počnite lagano da mrdate obrve gore - dole. U narednoj vežbi pritisnite srednje prste obe ruke u unutrašnju ivicu obrva, a kažiprste položite na spoljnu ivicu.

(FOTO) MOŽEMO SAMO DA IM ZAVIDIMO! Obožavaju opasne fotografije, ali sa jednom su preterali!

 

Pogledajte u plafon i podignite donji kapak, kao da pokušavate da škiljite, pa ga opustite. Ponovite nekoliko puta i završite s dužim žmirenjem. Spustite glavu ka desnom ramenu na nekoliko sekundi, dok ne osetite krajnje istezanje mišića vrata, pa ponovite i na levu stranu. Ova vežba je dobra za uklanjanje podbratka. U poslednjoj vežbi vrhom jezika pritisnite gornje nepce, nasmejte se, pa pokušajte da gutate, dok vam je brada okrenuta ka plafonu. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija