• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Harpers bazar/informer.rs

25.01.2019

10:08

JEDNAKO OPASAN KAO PUŠENJE, a "prerušen" je u mnogim namirnicama!

Ljubav

JEDNAKO OPASAN KAO PUŠENJE, a "prerušen" je u mnogim namirnicama!

Podeli vest

Izbegavanje čokolade, krofni i drugih poslastica je stvar odluke, a do problema može doći ukoliko kroz druge namirnice unosimo mnogo šećera koji nisu odmah uočljivi...

- Nemamo apsolutno nikakvo biološko opravdanje za unošenje toliko šećera u organizam. Iako bi ljudi trebalo da konzumiraju najviše sedam čajnih kašikica šećera dnevno, najčešće ga pojedemo duplo više - rekla je nutricionista Sara En Meklin za Harpers bazar. 

Mnogo je "prerušenih" namirnica. 

- Danas mnogi prehrambeni proizvodi sadrže dodatni šećer i oduzimaju im se masnoće kako bi proizvod bio ukusniji. To nas i čini gladnijima jer u njima nema masti - objasnila je Meklinova. 

Ovo su samo neke od takvih namirnica: 

Foto: pexels.com

Preliv za salatu 

Ako se trudite da se zdravo hranite pa tokom pauze radije posežete za salatom umesto za nezdravim sendvičem, imamo loše vesti za vas. Sledeći put kada budete na svoju salatu stavljali preliv, pazite jer oni najčešće sadrže kašiku šećera u sebi. 

SVI SU POLUDELI ZA NJIM: Ovaj sok čuva vaš mozak i štiti od opake bolesti!



Jogurt 

Iako neki jogurti sadrže i svoje prirodne šećere, mnogi proizvođači stavljaju dodatne, industrijske zaslađivače. Čak i nemasni jogurt sa ukusom može imati 17 do 33 grama šećera, što je otprilike kao jedna čaša sladoleda od čokolade. Neverovatno, zar ne?

Maslac od kikirikija 

Zavisi koji najradije kupujete, ali i maslac od kikirikija takođe može sadržati šećer. 

Foto: pexels.com

Ovsene pahuljice 

Iako su izvor zdravih vlakana, ako kupujete zobene pahuljice sa ukusom voća, znajte da one imaju između deset i 15 grama šećera po pakovanju. U svoj doručak radije dodajte sveže voće.

NE PRAVITE GREŠKU! Čajevi su blagotvorni i treba da ih pijete i kad niste bolesni!

 

Kečap 

Samo jedna kašika vašeg omiljenog umaka ima oko četiri grama šećera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kontradikcija

pre 5 godina

Pisete, kako je secer opasan, a dajete "more" recepata za pravljenje poslastica u kojima ima dosta secera. Znamo da vise od pola tekstova prepisujete, ponavljate recenice, u jednom tekstu po 2 i 3 puta, izmenite red reci ili recenica, ali sto je preterano, preterano je. Ne moze taj posao bas svako da radi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija