• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic žena

06.04.2019

10:56

BILJKE KOJE LEČE NESANICU! Evo kako da lakše utonete u svet snova

Ljubav

BILJKE KOJE LEČE NESANICU! Evo kako da lakše utonete u svet snova

Podeli vest

Ukoliko imate problema sa snom vreme je da isprobate proverene biljne preparate koji će vam pomoći da lakše utonete u svet snova i da sveži i odmorni dočekate jutro

Lavanda

Dve pune kašičice cvetova lavande prelijte sa šoljom kipuće vode, pa ostavite da odstoji deset minuta. Nakon toga procedite čaj i zasladite ga medom. Pijte dve šolje dnevno, najbolje neposredno pre spavanja.

Matičnjak

Prelijte deset kašika lišća matičnjaka litrom hladne vode, poklopite i prokuvajte. Ostavite da odstoji deset minuta, pa procedite. Pre spavanja napunite kadu toplom vodom, dodajte čaj i leškarite 20 minuta.

Foto: Shutterstock

Nana

Sitno iseckajte šest do deset kašičica sveže nane i pomešajte s pola šolje jestivog suncokretovog ulja. Smesu držite u dobro zatvorenoj tegli oko četiri nedelje na tamnom mestu. Nakon toga procedite i prespite ulje u flašu od obojenog stakla s čepom za vakuumiranje. Uljem masirajte slepoočnice svaki put kad osetite da nećete moći da zaspite jer ste napeti ili nervozni.

ČUVENI NAUČNIK OTKRIVA NAJMOĆNIJI PRIRODNI LEK! Recept po kome se ljudi leče od RAKA, potrebno je samo 4 kašike dnevno!

Jagorčevina

Stavite u avan punu kašičicu sušenog korena jagorčevine, kašičicu majčine dušice i kašičicu semena anisa i dobro istucajte. Mešavinu prelijte šoljom kipuće vode, ostavite malo da odstoji, pa procedite. Pijte dve šolje dnevno.

Heljda

Kašiku heljde prelijte šoljom ključale vode i kuvajte jedan minut. Ostavite da odstoji deset do petnaest minuta, a zatim procedite. Pijte dve-tri šolje dnevno.

Foto: Pixabay

Hmelj

Prokuvajte šolju mleka sa dve kašičice sušenog hmelja. Ostavite da odstoji pet minuta, procedite, pa zasladite medom. Pijte pre spavanja.

Za opuštanje pred spavanje poslužiće i dve pune šake šišarkica hmelja umotanih u pamučno platno koje ćete staviti u jastučnicu. Šišarkice menjajte svake dve nedelje.

Crveni glog 

Pomešajte kašičicu sušenog lišća i cvetova crvenog gloga s jednom kašičicom cvetova brđanke i pola kašičice matičnjaka. Mešavinu prelijte šoljom kipuće vode. Ostavite da se natapa deset minuta, zatim procedite. Pijte tri šolje na dan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija