• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

08.04.2019

10:25

ZA RIPLIJA! 20 LITARA ULJA godišnje unesete zahvaljujući OVOM JELU !

Ljubav

ZA RIPLIJA! 20 LITARA ULJA godišnje unesete zahvaljujući OVOM JELU !

Podeli vest

Pomfrit je omiljena hrana većine, iako svi znaju da se prži u dubokom ulju i da je pun masnoće. Ukoliko samo jednom nedeljno jedete 200 grama pomfrita unećete godišnje 20 litara ulja, upozorava nutricionista Branka Mirković

- Krompir treba jesti, on je zdrav, ali ga najpre probarite, pa isecite i ispržite. Tako ne može da upije ulje - savetovala je Mirković u emisiji TV Prve "Na prvom mestu".

ZDRAV I KORISTAN! Koliko puta dnevno možete jesti avokado?

Puno ulja je i sve pohovano, dodala je ona i navela da pileći file ima samo 106 kalorija na 100 grama, dok pohovan file ima čak 300 kalorija.

Foto: pexels.com

(VIDEO) SEKS, A DA NE UĐE? Alkohol koji pruža užitak opijanja, ali bez mamurluka, oboljenja jetre ili karcinoma!

Branka Mirković je posavetovala da se ulje nikada direktno ne sipa u tiganj, posudu ili salatu, već da ga sipamo uz pomoć kafene kašičice kako bismo imali kontrolu koliko ga unosimo. Inače, jedna litra ulja ima 9000 kalorija, dodala je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko Milosavljevic

pre 5 godina

Postovani, zasto ne proverite informacije pre nego sto ih prenesete? Ovo je senzacionalisticka izjava i kompletno netacna. Naime, ako jednom nedeljno unesete 200gr pomfrita, za godinu dana imate 52 nedelje, a to je 200gr x 52 = 10400 gr = 10.4 kg Dakle, za godinu dana ste uneli 10.4 kg pomfrita, od koga je deo krompir, a deo ulje. Zajedno u zbiru nepunih 10.5 kg. E sada, ako je tacna pretpostavka da za godinu dana unesete 20 litara ulja, svima je iz fizike jasno da je to teze od 20 litara vode, odnosno vece od 20kg. Neka bude da je iste tezine, onda imate da ste minimalno uneli po jednom obroku nedeljno 20000 gr/52 = 385 gr ulja, pa ispada da unosom jedne porcije pomfrita od 200gr nedeljno unosite 385 gr ulja !?! Drugim recima od 200gr pomfrita = 385gr ulja + X [gr] krompira? Objasnite ili korigujte nutricionistu Branku Mirković. Hvala

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija