• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informers

12.04.2019

15:08 >> 15:16

NE MORATE DA BUDETE VEGETARIJANAC, ali previše mesa SKRAĆUJE ŽIVOT!

Ljubav

NE MORATE DA BUDETE VEGETARIJANAC, ali previše mesa SKRAĆUJE ŽIVOT!

Podeli vest

Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu u Istočnoj Finskoj, i pokazalo je da ishrana bogata životinjskim proteinima nije naročito dobra za zdravlje, pa čak i da se povezuje sa većim rizikom od rane smrti

Studija je pokazala da posebno muškarci koji unose mnogo proteina životinjskog porekla kroz ishranu potencijalno sebi skraćuju životni vek i za do 20 godina, u poređenju sa onima koji unose više proteina biljnog porekla.

ČUVAJTE ARTERIJE! Ova hrana pomaže u borbi PROTIV HOLESTEROLA!

Kada je reč o ovoj studiji, osobom koja unosi mnogo proteina životinjskog porekla smatrana je osoba koja unosi više od 200 grama životinjskog proteina dnevno, i to uglavnom iz crvenog mesa.

S obzirom na to da su rezultati studije zasnovani na analizi muškaraca u proseku starih oko 53 godine, potrebno je još studija da se utvrdi da li životinjski protein ima iste efekte i kod žena.

LUKOVINA I NEMA GREŠKE! Farbe za jaja mogu da izazovu ALERGIJU i POREMEĆAJ PAŽNJE!?

Svakako, i neke ranije studije su pokazale da visok unos životinjskog proteina, posebno iz obrađenog mesa poput kobasica i sličnih namirnica, može da bude loš po zdravlje. Zbog toga nutricionisti savetuju da se unos crvenog i obrađenog mesa ograniči koliko god je to moguće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija