• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

17.04.2019

09:30

KELERABA TOPI SALO! Ovo povrće jača imunitet i snižava krvni pritisak!

Ljubav

KELERABA TOPI SALO! Ovo povrće jača imunitet i snižava krvni pritisak!

Podeli vest

Ako ste odlučili da primenite prolećno čišćenje organizma ili postite, obavezno u ishranu uvrstite - kelerabu

Povrće bogato vitaminima C i B preporučuje se za jačanje imuniteta, kod hipoglikemije i dijabetesa, jer reguliše nivo šećera, a snižava i krvni pritisak zahvaljujući kalijumu. Idealno je i za skidanje kilograma.

Koristi se za pripremu različitih specijaliteta, od nje se prave zdrave salate, supe, čorbe, predjela. Najbolje je da je jedemo u sirovom stanju, jer se kuvanjem ili grilovanjem delimično gube nutritivna svojstva, pišu Novosti.

ŽELITE DA PRESTANETE DA JEDETE SLATKIŠE? Četiri koraka za odvikavanje od šećera!

Istraživanja pokazuju da redovno konzumiranje sveže kelerabe poboljšava apsorpciju gvožđa u organizmu, jača kosti, reguliše probavni i limfni sistem, čuva zube i desni. Sadrži blagotvorne sastojke poput indola, sulforafana i izotiocijanita, koji imaju antikancerogeno dejstvo, a sprečava i pojavu edema, kandide i virusnih oboljenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija