• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

09.06.2019

11:44

JEDETE VOĆE PUNO PESTICIDA I TOKSINA! Evo kako da ga pravilno operete i rešite se otrova

Ljubav

JEDETE VOĆE PUNO PESTICIDA I TOKSINA! Evo kako da ga pravilno operete i rešite se otrova

Podeli vest

Voće i povrće koje ste doneli iz marketa je uglavnom puno bakterija i pre nego što se bacite na konzumiranje potrebno je da ga detaljno očistite, a već kod prvog koraka svi greše

Evo kako stručnjaci predlažu detaljno čišćenje voća i povrća.

Prvi korak neka vam bude da operete ruke pre nego što dotaknete voće, jer nema smisla da ga uopšte perete ako ćete ponovo vratiti bakterije svojim rukama.

Potom voće i povrće nežno trljajte pod mlazom vode. To se odnosi čak i na voće sa korom.

Lisnato povrće uronite u vodu, naročito salatu. Sačekajte pet minuta pa ako je potrebno, promenite vodu i ponovite.

Pored toga, voće i povrće su puni i pesticida, a to može da reši malo sode bikarbone. Prosto pomešajte malo sode i vode i dobro isperite namirnice. Možete da pokušate i sa alkoholnim sirćetom koji ubija sve štetne mikrobe u voću.

Voće ostavite da stoji u sirćetu dvadesetak minuta, a potom ga prebacite u mešavinu sode bikarbone i vode, ponovo na dvadesetak minuta.

Ovi koraci su neophodni jer kupovno voće i povrće sadrže velike količine toksina. Kada se ti toksini talože u telu, mogu da izazovu autoimuna oboljenja, ali i hronične bolesti, upozorava SZO.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija