• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

08.07.2019

09:08

PRETERALI STE SA SUNČANJEM? Ovi saveti će vas spasiti!

Ljubav

PRETERALI STE SA SUNČANJEM? Ovi saveti će vas spasiti!

Podeli vest

Koliko puta su vas upozorili da se čuvate sunčevih zraka, sklanjate se u hlad i obavezno koristite kremu za sunčanje? Verovatno mnogo...

Ali šta ako niste bili previše oprezni i sunce vas je prevarilo? Ovo su neki od načina kako da na najbrži i najlakši način izlečite vašu kožu:

Aspirin ili ibuprofen

Ako se osećate jednako loše kao što izgledate, slobodno uzmite nešto što će ublažiti bolove. Aspirin ili ibuprofen imaju protivupalno dejstvo i deluju tako što ublažavaju otok bol, crvenilo i kancerogeni efekat opekotine neposredno nakon što ste izgoreli.

(VIDEO) VOĆNA SALATA SA SLADOLEDOM! Osvežavajući desert

Hidratacija

Uzmite jedan list aloe vere i iscedite njen sok na rane. Najbolje je da je korisitie u formi gela pošto će on dodatno ohladiti kožu, ublažiti svrab, iritaciju i upalu. Ako nemate aloe veru, možete da iskoristite krastavac. Izblendirajte ga i smesu stavite na izgorelu kožu. Na taj način ćete rehidrirati kožu i pomoći joj da se što brže oporavi.

Foto: Shutterstock

Krema za sunčanje

Ako ste već izgoreli, ne znači da ne možete još jače da izgorite. Koža vam je oštećena, slaba je i stanje joj se lako može pogoršati. Kremom za sunčanje sprečićete nastanak dodatnih opekotina, a koža će se ujedno navlažiti i olakšati vam tegobe.

(VIDEO) UKLANJA BORE I PODOČNJAKE! Hit tretman za podmlađivanje koji možete sprovesti u svom domu!

Otklonite mrtvu kožu

Kada se opekotine budu povukle, sledeće što treba uraditi je da uklonimo mrtve ćelije kože. U tome će vam dodatno pomoći alfa hidroksilna kiselina. Stimulisaće nastanak nove zdrave kože i ukloniti mrtvu.

Krema sa retinolom

Sunce uništava kolagen koji čini kožu elastičnom, dok retinol (derivat vitamina A) podstiče nastanak kolagena. Nakon što su opekotine izlečene, nanošenje kreme sa retinolom bi trebalo da obnovi kolagen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija