• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

11.07.2019

13:34

DAME OPREZ! ZASLAĐENI NAPICI OPASNIJI NEGO ŠTO STE MISLILI! Rizik za obolevanje od raka dojke ČAK 22 ODSTO!

Ljubav

DAME OPREZ! ZASLAĐENI NAPICI OPASNIJI NEGO ŠTO STE MISLILI! Rizik za obolevanje od raka dojke ČAK 22 ODSTO!

Podeli vest

Konzumiranje samo trećine gaziranog napitka dnevno povećava rizik od raka, pokazalo je novo istraživanje, a i voćni sokovi predstavljaju rizik

Stručnjaci upozoravaju da samo 100 mililitara zaslađenih napitaka mogu da povećaju rizik od bolesti za čak 18 odsto, a pakovanja su uglavnom veća od 100 mililitara.

Ovi napici posebno povećavaju rizik obolevanja od raka dojke, za 22 odsto.

Tim francuskih istraživača veruje da šećer u tim pićima podstiče telo da skladišti više masti oko organa poput jetre i pankreasa, što povećava rizik od kancera.

Visok sadržaj šećera i aditivi koje sadrže najverovatniji su krivac, pokazalo je istraživanje.

EVO REŠENJA ZA VAŠU NAJVEĆU LETNJU MUKU! Deset domaćih lekova protiv ujeda komaraca!

U studiji je učesvovalo 101.257 odraslih ljudi, a njihova ishrana i konzumiranje ovih napitaka nadgledani su od strane stručnjaka u periodu od devet godina.

Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi, rezultati studije ukazuju na to da ograničavanje unosa zaslađenih napitaka može da doprinese smanjenju obolevanja od raka.

- Konzumacija zaslađenih napitaka značajno je povezana sa rizikom od raka - istakao je vodeći autor studije dr Bernar Sru iz francuskog Nacionalnog instituta za epidemiologiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija