• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: timesofindia.indiatimes.com/informer.rs

24.01.2021

19:14

Dermatolozi UPOZORAVAJU! Ima ga SVUDA i glavni je KRIVAC za probleme s KOŽOM!

Ljubav

Dermatolozi UPOZORAVAJU! Ima ga SVUDA i glavni je KRIVAC za probleme s KOŽOM!

Podeli vest

Jeste li ljubitelji slatkog? Upravo je šećer uzročnik raznih zdravstvenih problema. Dermatolozi upozoravaju da je šećer glavni krivac za probleme s kožom, posebno na licu

Nakon što konzumiramo nešto slatko, telo otpušta insulin kako bi se stabilizovao nivo šećera u krvi, ali to za posledicu ima i pojavu crvenila na koži i veću verovatnoću za upalne procese.

Ako već imate problema s aknama, ekcemima i slično, onda konzumacija šećera može da pogorša te probleme. Šećer odmaže belim krvnim zrncima da se bore protiv upala pa time i akne postaju veći problem, piše TOI.

Molekuli šećera vezuju se i na proteine kože, proces koji se naziva glikacija. Problem nastaje jer to za posledicu ima stvaranje krute i rigidne strukture, pa inače fleksibilni i elastični molekuli gube svoje osnovno svojstvo i funkcionalnost.

Foto: Shutterstock

Šećer izaziva upalne procese

Zbog ove reakcije nastaju slobodni radikali pod imenom AGE (Advanced Glycation Endproducts) koji dovode do upala i razbijanja kolagena i elastina. Sve to rezultira pojavom bora na licu.

Ako su i alergije problem s kojim se borite, šećer može samo da pogorša situaciju. Dermatolozi širom sveta upozoravaju da šećer uzrokuje crvenilo kože, poznato i kao "šećerno lice", prenosi centarzdravlja.hr.

SAVETI ONKOLOGA za DUG ŽIVOT! Usvajanjem ovih jednostavnih navika ČUVATE TELO od RAKA!

Korisni RECEPTI s ČUDESNIM MEDOM! Od sirupa za KAŠALJ do lekovitih KUPKI!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija