• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepa i srećna

02.04.2021

17:32

KAKO NA MAŠTOVIT NAČIN UKRASITI JAJA? Evo trika koji će vas oduševiti! /VIDEO/

Ljubav

KAKO NA MAŠTOVIT NAČIN UKRASITI JAJA? Evo trika koji će vas oduševiti! /VIDEO/

Podeli vest

Predstavljamo vam vaskršnju dekoraciju za sve maštovite porodice, jer će ova jaja doneti radost u vaš dom tokom praznika! Da li ste znali da sami možete da napravite jaja sa 3D tufnama

Možda vam zvuči komplikovano, ali ovaj trik za farbanje jaja vrlo je jednostavan, potrebno je da izdvojite malo vremena i uz minimalan trud i maštu dobićete trodimenzionalne tufne na jajima.

Za ovaj trik biće vam potrebne batik boje, boje koje se uglavnom koriste za tkaninu. Ove boje daju poseban sjaj jajetu, a čine i da 3D efekat bolje izgleda. Međutim, jaja sa 3D tufnama možete obojiti i običnom bojom za farbanje jaja, dok vam je za tufne u svakom slučaju potrebna pasta u boji.

Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite pastu u boji (na engleskom puffy paint) onda možete sami da je napravite od belog lepka, pene za brijanje i prehrambene boje. Kada to pomešate testirajte boje na papiru, a ovaj projekat sigurno će se dopasti deci.

Foto: Printscreen You Tube/martha stewart

Ovu dekoraciju će obožavati vaša deca

Ove boje uvek daju savršejn 3D efekat zbog toga je najbolje da ih iskoristite za ovaj primer ukrašavanja jaja. Ali, ako vam postupak sa ovom bojom izgleda komplikovano onda probajte da dobijete sličan rezultat sa bojama u tubi koje možete kupiti u skoro svakom supermarketu ili knjižari.

Važno je napomenuti da ukoliko se odlučite da obojite jaja batik bojama onda ona nisu za jelo, već samo za dekoraciju.

U posudu sipajte pola šolja proključale vode, 1 kašičicu alkoholnog sirćeta i 1 kesicu batik boje. Promešajte, ubacite jaje i sačekajte do 5 minuta kako bi primilo boju.

Kada se obojena jaja osuše tufnama boje iz tube polako prekrijte 1/2 jajeta i ostavite tako da se suši 6 sati, ali ga postavite na polovinu koja nema tufne kako ne biste rad pokvarili. Kada se tufne osuše, napravite tufne na drugoj polovini jajeta i ostavite da se osuše tokom 6 sati.

Na kraju će vas rezultat 3d uskršnjih jaja oduševiti, a detaljan postupak ukrašavanja pogledajte u video prilogu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17