• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lepaisrećna

03.04.2021

14:45

MOĆAN ČAJ OD KURKUME! Sprečava upale, infekcije, leči akne i depresiju

Ljubav

MOĆAN ČAJ OD KURKUME! Sprečava upale, infekcije, leči akne i depresiju

Podeli vest

Kurkuma se smatra jednom od najblagotvornijih namirnica iz prirode, a dolazi iz tropske Južne Azije i pripada grupi đumbirovki. Smatra se eliksirom, ima antioksidansno dejstvo i brojne zdravstvene pogodnosti

Blagodeti kurkume

Ona ne samo da pospešuje raspoloženje, već se koristi u medicini za sprečavanje upala, gljivičnih infekcija i ima antimikotičko dejstvo. Zovu je “žuto zlato” zbog brojnih prednosti koje ima. Ona može da pospeši rad mozga, sprečava zgrušavanje krvi i leči depresiju. Mnogi lekari smatraju da pomaže i kod hipertenzije, impotencije, leči akne, smanjuje rizik od moždanog udara, kao i rizik od raka bubrega.

Foto: Pixabay

Čaj od kurkume je veoma zdrav

Kako se koristi?

Kurkuma je pre svega začin, koji se najčešće dodaje raznim jelima radi lepšeg ukusa. Postoje brojni sosevi koji se prirpemaju uz meso, kao i razne smese, a čaj od kurkume je jedan od najtraženijih. Pored toga može se dodavati raznim smutijima, u supu, kajganu, a može se posuti i preko grilovanog povrća.

Kako se pravi čaj od kurkume i zašto je popularan?

Poznato je da kurkuma ima protivupalna dejstva, pa je čaj od ove namirnice pogodan kao lek za bolove u grlu. Lekari smatraju da ovaj napitak može na najbrži način da oporavi upalne procese i da je fantastičan kao zamena antibioticima. Čaj se pripema tako što u prokuvalu vodu dodate 2 kašike kurkume, a zatim ostavite 10 minuta da se prohladi. Procedite ga i dodajte med ili limun po želji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17