• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

05.04.2021

13:31

MELEMI iz PRIRODE! Ako vam je koža SUVA i SVRBI VAS, evo šta može da POMOGNE!

Ljubav

MELEMI iz PRIRODE! Ako vam je koža SUVA i SVRBI VAS, evo šta može da POMOGNE!

Podeli vest

Dešava se da koža zbog suvoće ume da svrbi, ali ako svrab traje više od dve nedelje ma šta radili, obratite se dermatologu, jer možda je reč o nekom ozbiljnijem problemu. U međuvremenu pokušajte sa melemima iz prirode

Aloe vera

Aloe vera pomaže u lečenju opekotina, ali i kod svraba kože. Uzmite list aloe, isecite ga po sredini, zatim uzmite gel aloe vere i protrljajte ga po delu koji svrbi.

Foto: Shutterstock

Čaj od bosiljka

Čaj od bosiljka takođe pomaže kod problema sa kožom. Pripremite ga ovako: u pola litre vrele vode dodajte 15 grama sušenog bosiljka. Pustite da odstoji pokriveno i da se ohladi. Natopite krpicu pripremljenim čajem i stavite na područje koje svrbi.

Limun

Limun je anestetik, pa pomaže i on: iscedite malo limuna na delove kože koji vas svrbe i osušite. Limun deluje kao protivupalno sredstvo i pomaže kod svraba.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu možete koristiti u kupki ili pripremiti pastu koju nanesete na kožu. Pastu pripremite ovako: 3 kašike sode, jedna kašika vode. Nemojte nanositi na otvorene rane ili ispucalu kožu.

Foto: Shutterstock

Ovsena kaša

Ovsenu kašu koristite u kupki: u toplu vodu dodajte dve šolje ovsene kaše, malo sačekajte i potopite se.

Nije stvar u BALZAMU! Ako PUCAJU usne, NEDOSTAJU vam ovi NUTRIJENTI!

PILING za LEPŠI TEN pred dolazak PROLEĆA! 2 SASTOJKA čine ČUDA za vašu KOŽU!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija