• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

04.06.2021

19:55

OVO VOĆE NEMOJTE ZAMRZAVATI! Gubi ukus i sočnost!

Ljubav

OVO VOĆE NEMOJTE ZAMRZAVATI! Gubi ukus i sočnost!

Podeli vest

Kada dođe toplije vreme i tokom letnje sezone, voće najčešće svi držimo u frižideru kako ne bi propalo. Gde grešimo i koje voće baš nikako ne bismo smeli da držimo na previše hladnom mestu pročitajte u nastavku

Američko istraživanje je došlo do zaključka da citruse nikako ne bi trebalo da držimo u frižideru, da oni ne bi izgubili ukus i sočnost. Pored toga oni mogu izgubiti i količinu vitamina koje poseduju, pa tako limun, limetu, pomorandže i grejp izbegavajte da stavljate u frižider.

Ostalom voću neće škoditi, ali jedna stvar hoće. Jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati, jer će izgubiti ukus i postaće previše vodene. Ne samo to, već ukoliko ih budete zamrzavali pa odmrzavali mogu se ubuđati. Maline su najzahvalnije za zamrzavanje, pa se one najčešće i nalaze na ovom mestu.

Foto: Pixabay

Grejpfrut

Kako zamrznuti voće?

Najbolje bi bilo da ga prvo operete, osušite i očistite voćke (ako ima koru), a potom da ga stavite u posudu ili kesu za zamrzavanje.

Kada su jabuke u pitanju, slatke su te koje se preporučuju za zamrzavanje jer im ostaje ukus, dok kisele treba izbegavati. Banane, kivi i mango treba zamrzavati isključivo očišćene i iseckane.
Ananas i koštunjavo voće, takođe, morate da ogulite i očistite, pa nakon toga da stavite u zamrzivač.

Voće koje mi zamrzavamo u domaćoj radinosti je najčešće na većim temperaturama od onoga u prodavnicama. Stoga, obratite pažnju u maloprodajnim objektima na kojoj temperaturi oni zamrzavaju i pokušajte da podesite i kod kuće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija