• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

23.07.2021

08:01

ZAJEDNO IAKO STE ODVOJENI! 7 korisnih saveta da ODRŽITE uspešnu VEZU na DALJINU!

Shutterstock

Ljubav

ZAJEDNO IAKO STE ODVOJENI! 7 korisnih saveta da ODRŽITE uspešnu VEZU na DALJINU!

Podeli vest

Za vezu na daljinu nisu važni samo redovni i uobičajeni telefonski ili video pozivi. To može da dosadi, a onda veza ulazi u krizu...

Ljubavna veza sama po sebi zahteva mnogo truda i ulaganja kako bi bila uspešna. Kod veza na daljinu sve je mnogo komplikovanije jer se svemu dodaje i fizička udaljenost. U normalne ljubavne odnose treba unositi puno ljubavi, volje, truda i razumevanja, a u veze na daljinu duplo. Održavanje međusobnog odnosa poverenja i sigurnosti može imati presudan značaj. Šta je to što treba da radimo kako bi se veza na daljinu održala na duže staze?

1. Tehnologija je vaš najbolji prijatelj

Veze na daljinu sada su jednostavnije nego ranije upravo zbog tehnologije koja nam omogućava da preko ekrana i vidimo partnera. Kada imamo loš dan ili suprotno - sve vrca od uspeha - možemo to odmah da podelimo s partnerom i da on i vidi kako se osećamo. Oni koji su u vezama na daljinu više se oslanjaju na tehnologiju kako bi ostali povezani, pa na neki način to ima i prednost jer tehnologija omogućava da razgovaraju čak i više nego parovi koji se viđaju svaki dan. Često oni koji sede u istoj sobi uopšte ne razgovaraju.

Foto: Shutterstock

2. Budite predani

Važno je da zaista iskreno budete predani svojoj vezi i partneru gde god da ste. Zajedno postavite ciljeve, razgovarajte i odlučujte o poslu, stilu života, izlascima, planovima, gradite snažnu vezu. Ljubavni odnos gradi se na poverenju, razumevanju i odluke da veza uspe. Nužno je da obe strane ulažu podjednaku količinu truda.

3. Trudite se da prekinete razdvojenost

Iako ljubav na daljinu može da bude sjajna stvar na određeno vreme, na kraju ćete vrlo verovatno želeti da budete zajedno. Oboje morate da budete predani u vezi i težiti istim ciljevima kako biste mogli da odredite kada će takav način života da se prekine i kada biste napokon mogli da živite zajedno ili bar u istom gradu. Uvek morate imati plan za budućnost, a to znači i da veza napreduje.

4. Radite stvari zajedno iako ste odvojeni

Ljudi u uobičajenim vezama ne provode većinu svoga vremena razgovarajući, već rade zajedno razne zabavne stvari. Zato i vi pokušajte istovremeno da gledate film ili seriju, da zajedno komentarišete to što gledate... Naravno, vođenje ljubavi preko telefona se podrazumeva.

5. Napravite zabavne planove

Isplanirajte "zajednički" izlazak: isprobajte nova mesta za izlazak, slikajte ili snimajte detalje, pa pošaljite partneru snimke. Kada dođete kući, biće vam lakše da dočarate svoj izlazak, a nove teme za razgovor same će se nametnuti.

6. Imajte poverenja i samopouzdanja

Jedan od najlakših načina da se uništiti zdrava veza jesu ljubomora i gubitak poverenja. U vezi na daljinu morate da znate i da vas te prepreke očekuju. Najbolje je razmišljati ovako: svako je nevin i vredan poverenja dok se ne dokaže suprotno. Ne ispitujte i ne proveravajte partnera. Samo zato što ste u vezi na daljinu ne znači da će ostatak vašeg života biti pauziran. Potrebna je iskrenost u vezi kako ne bi u vazduhu ostajale sumnje, pitanja i brige vezane za vernost. Prirodno je da vaš partner ima društveni život, a treba i vi da ga imate.

Foto: Shutterstock

7. Postavite jasna pravila i granice

Ne radite ništa što ne biste želeli da vaš partner uradi. Klonite se svađa i situacija u kojima bi se vaš partner osećao neugodno ili ugroženo. Nemojte se ni stalno pravdati gde ste i s kim ste ili tražiti odobrenje, ali ipak postavite jasne granice šta se sme, a šta ne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija