GREŠKE KOJE PRAVITE U PRIPREMI JELA SA BELIM LUKOM, A NISTE IH SVESNI! Samo ovako ga treba dodavati!

Pixabay

09:11 Ljubav i zdravlje 0

Lepa&Srećna | 21. 07. 2021.

GREŠKE KOJE PRAVITE U PRIPREMI JELA SA BELIM LUKOM, A NISTE IH SVESNI! Samo ovako ga treba dodavati!

Mali trikovi čine razliku između vrhunskih kuvarica i onih osrednjih ili podprosečnih


Kako seckate, pržite, mešate - to može biti baš onaj "tajni" razlog što uradite sve kako piše u receptu, a jelo ne bude kako ste očekivali.

Domaćice prave veliku grešku kad pripremaju obroke sa belim lukom, ponekad i zato što nema preciznog uputstva u samom kuvaru koji koriste.

Nećemo ni da spominjemo milione recepata po Internetu od kojih su mnogi prave "žrtve" nesrećnih grešaka u prevodu.

Kad pripremate jela sa belim lukom, glavno pravilo je - dodajte ga pred kraj!

Shutterstock

Kako pripremate beli luk?

Prženje belog luka na samom početku pripreme "rezervisano" je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nipošto ga nemojte spuštati u vrelo ulje jer će beli luk izgoreti munjevitom brzinom. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško svarljiv.

Naročito budite oprezni ako kuvate u posudi sa debelim dnom. U njoj se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa zato sklonite šerpu sa ringle čim beli luk dobije bledozlatnu boju.

U većinu jela, ipak, dodajte ovaj dragoceni začin, jak prirodni antibiotik i pomoćnik za mršavljenje pred sam kraj i nemojte dugo kuvati jelo posle toga.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.