• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Andrijana Nikolić

24.08.2021

15:59

NISU SE VIDELI PAR MESECI, A ONDA... Ova priča o BEZUSLOVNOM PRIJATELJSTVU će vas ODUŠEVITI! /FOTO/

Andrijana Nikolić

Ljubav

NISU SE VIDELI PAR MESECI, A ONDA... Ova priča o BEZUSLOVNOM PRIJATELJSTVU će vas ODUŠEVITI! /FOTO/

Podeli vest

Pas je deo čovekove svakodnevice od prastarih vremena, što kao ljubimac što kao partner u lovu i drugim aktivnostima. Često čujemo rečenicu kako je čovek pripitomio psa, a da li je pas pripitomio čoveka?

Veza između psa i čoveka je gotovo prijateljska. Oni su uvek prisutni, reaguju na naše reči, našu tugu, sreću, pa i na naše odsustvo. Kada govorimo o odsustvu, primer ovog dvojca nam može pokazati da ma koliko god bili odvojeni od našeg ljubimca, on nas nikada neće zaboraviti.

Snupi je mešanac star 12 godina. Ovaj vremešni pas vredno čuva svoje dvorište u beogradskom naselju Umka. Radi sve što rade i drugi ljubimci, a posebno uživa sa svojim vlasnikom Milošem.

- Snupija sam pronašao u ulici ispod. Bio je vrlo mali i čim sam video njegove šare, rešio sam da ga uzmem - započinje priču Miloš.

Kako kaže, Snupi ga je osvojio odmah. Njegov karakter je bio vrlo specifičan, što se Milošu posebno dopalo:

Foto: Andrijana Nikolić

Pas Snupi

- Kada mu nije nešto bilo po volji, umeo je da se naljuti vrlo brzo. Ali, uz poslasticu, ljutnja bi brzo prošla.-

U Snupijevim mlađim danima su često provodili vreme na Savi. Kako jedan zapliva, tako i drugi.

Pre nekoliko godina, Miloš je rešio da ode na Maltu. Taj put je u mnogome uticao na njih dvojicu.

Nisu se videli par meseci. Kada bi preko vajbera Snupi čuo Milošev glas, mahao bi repom i obavezno bi njuškao telefon. Kako je vreme prolazilo, pozivi nisu bili toliko česti, a pas Snupi bi slabo izlazio iz dvorišta.

A onda se desilo nešto što je sve promenilo!

Bio je to jedan topao junski dan. Snupi je ležao ispred svoje kućice, okupiran nekim svojim psećim mislima. U jednom momentu je začuo njegov glas. Miloš se vratio kući.

Foto: Andrijana Nikolić

- Samo me je pogledao i ponjušio. Kroz par sekundi je već počeo da se mazi. Dobro je, setio me se - ističe ovaj ponosni vlasnik. Od tada su nerazdvojni. Zajedno šetaju pokraj reke, kao i u Snupijevim mlađim danima. Doduše, malo sporije nego ranije.

I na kraju, da li nas ljubimci zaboravljaju? Ne. Oni pamte naš miris i glas. Da li je pas pripitomio čoveka? Da li nam je svojim primerom odanosti i dobrote naučio da su prijatelji zauvek tu? Samo pravi ljubitelji životinja će znati odgovor na ovo pitanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 2 godine

Da, to je živa istina, pas zapamti glas čoveka za ceo život. Ja sam jednom spasao štene od 2-3 meseca po zimi i na -20°C tako što sam ga grejao u nedrima ispod kaputa. Posle par dana ga je usvojio poznanik i nisam ga video celih 10 godina. Štenac je u međuvremenu postao super odan i dobar čuvar kuće i niko osim gazde nije smeo da uđe u zadnje dvorište. Kad sam posle 10 godina zbog nekih potreba otišao u tu kuću čovek me je upozorio da je pas jako opasan i da ne rizikujem da mu priđem. Elem, posle samo nekoliko rečenica preko ograde, pas je počeo da maše repom, da cvili i da pokušava kroz žičanu ogradu da mi se približi. Ušao sam u dvorište i on je prosto poludeo od sreće što me vidi posle svih tih godina. Ljudi, ne postoji odanije, velikodušnije i iskrenije stvorenje na svetu od psa i samo od vas zavisi kakav će biti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17