• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Yumama/informer.rs

02.10.2021

16:50

KOJE OSOBINE BEBA NASLEĐUJE OD MAJKE, A KOJE OD OCA? Ovo sigurno niste znali!

Ljubav

KOJE OSOBINE BEBA NASLEĐUJE OD MAJKE, A KOJE OD OCA? Ovo sigurno niste znali!

Podeli vest

Ljudski DNK se sastoji od 50 posto majčinih i 50 posto očevih gena. Međutim, muški su dosta agresivniji od ženskih, pa zato deca češće liče na očeve

Evo šta sve nasleđujemo od majke, a šta od oca: 

Pol bebe: Pol buduće bebe zavisi od muškarca. Ako muškarac u porodici ima više sestara, dobiće verovatno ćerke, ako ima više braće, dobiće sinove.

Kvalitet zuba: Ako otac ima problema sa zubima – i deca će imati iste probleme. Ovde su geni izričiti – od oca nasleđujemo kvalitet zuba!

Foto: Shutterstock

Dete sa roditeljima

Inteligencija: Kćerke će inteligenciju povući od oba roditelja, dok će sinovi biti inteligentni na majku. Međutim, samo do 40% majčine inteligencije se nasleđuje, ostatak se dobija tokom života. Dakle, rad, rad i samo rad.

Mentalne bolesti: S godinama, kvalitet sperme se smanjuje. Zbog toga stariji ljudi mogu preneti mutirane gene svojoj deci. Ovo povećava rizik od mentalnh bolesti, autizma, hiperaktivnosti ili bipolarnog poremećaja.

Muškarac u bilo kom dobu, ako ima koronarnu bolest, verovatno će je preneti sinovima.

Ako se muškarac borio sa neplodnošću, začeće je urađeno vantelesno, sinovi će imati isti problem.

Gojaznost: Težina kod dece zavisi isključivo od majke. Ako je majka gojazna, biće i deca. Ako je majka mršava i deca će biti fit.

Visina: Na visinu utiču više očevi geni, nego majčini. Mada postoje dva merenja:

Ako imate sina, uzmite majčinu visinu, dodajte očevu, a zatim još 5 centimetara na taj zbir. Podelite zbir sa dva i dobićete visinu vašeg sina.

Ako imate ćerku, na majčinu visinu dodajte očevu i od zbira oduzmite 13. Podelite sa 2 i dobićete visinu svoje ćerke.

Foto: Pixabay

Boja očiju: Braon boja očiju je dominantna. Ako jedan od roditelja ima braon oči, a drugi plavu boju, dete će verovatno imati braon oči. Nije isključeno i da dete bude smeđeoko, iako su roditelji plavooki.

Kovrdžava kosa: Ako oba roditelja imaju kovrdžavu kosu – imaće i dete. Ako jedan od roditelja ima kovrdžavu kosu, a drugi ravnu – dete će imati talasastu kosu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija