• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz/informer.rs

24.11.2021

20:15

KOSA VAM SE MASTI? Evo prirodnog načina da to sprečite!

Freepik.com

Ljubav

KOSA VAM SE MASTI? Evo prirodnog načina da to sprečite!

Podeli vest

Mnoge žene imaju problem sa tim što im se kosa često masti, pa misle da je jedini „lek“ za takvu kosu svakodnevno pranje, ali time prave još veću grešku

Vlasi počinju još više da se maste ako ih tretirate šamponima i regeneratorima svaki dan.

Pored toga što je potrebno da kosu ređe perete, nemojte je ni dirati često rukama, jer i to pomaže njenom zamašćivanju.

Sve ovo ipak nije dovoljno da imate čistu kosu nekoliko dana, ali postoje tri jednostavna trika koja će vam pomoći da u tome uspete.

1. Sok od limuna

Iscedite jedan limun i sok nanesite na kosu posle redovnog pranja. Ostavite da odstoji 20 minuta, a potom isperite kosu mlakom vodom. Limun će pokupiti masnoću sa vlasi i pomoći da vaša kosa duže ostane čista.

Foto: Shutterstock

Sok od limuna

2. Čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa ima blagotvorno dejstvo na naše vlasi. Listovi i cvet ove biljke imaju specifičnu sluzastu materiju koja dubinski čisti kosu, što je ono što vam treba kada vam je kosa masna.

Posle redovnog pranja kose isperite je skuvanim i prohlađenim čajem od hibiskusa.

Pripremite ga tako što ćete u litar proključale vode staviti dve filter kesice ovog čaja.

3. Pivo

Pivo je poznato po tome da isušuje kosu, pa povremeno može biti dobro kao lek za masnu kosu. Sve što je potrebno da uradite jeste da pomešate pola čaše piva sa dve čaše vode i isperete kosu tom mešavinom. Posle toga, vlasi dobro isperite mlakom vodom.

Osim što pomaže da nam kosa ne bude često masna, pivo sadrži B vitamine koji su odlični za zdravlje i brži rast kose.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija