• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.12.2021

20:54

OVAJ CITRUS ĆE VAS SAČUVATI OD PREHLADA I VIRUSA! Sagoreva masti i obara holesterol!

Ljubav

OVAJ CITRUS ĆE VAS SAČUVATI OD PREHLADA I VIRUSA! Sagoreva masti i obara holesterol!

Podeli vest

Mnogi ga zbog gorkog ukusa ne vole, ali grejpfrut je veoma korisna voćka u zimskim danima kada vrebaju brojni virusi. Bogat je vitaminom C i odličan je saveznik u borbi protiv prehlada

Za razliku od ostalog citrusnog voća, sadrži spermidin, važan sastojak koji usporava proces starenja ćelija, i oko 90 odsto vode. Tako deluje dobro na kožu jer ublažava bore.

Grejpfrut je i provereni sagorevač masti, pa se preporučuje osobama na dijeti. Istovremeno prirodan je lek za obolele od kardiovaskularnih bolesti, jer bar dva grejpa dnevno efikasno obaraju holesterol u krvi.

Foto: Shutterstock

Grejpfrut


Međutim, i lekari i nutricionisti upozoravaju da treba paziti da se grejpfrut ne jede uz terapiju određenim lekovima.

Kako je potvrdila studija stručnjaka sa Univerziteta u Ontariju, može doći do ozbiljnih problema ukoliko osoba prima terapiju koja uključuje lekove za snižavanje visokog krvnog pritiska, lekove za srce, maligne bolesti, antidepresive i antibiotike i jede ovo voće.

Grejpfrut sadrži hemikalije koje sprečavaju enzime koji razlažu lek u želucu, zbog čega efekat leka može da se udvostruči i tako nanese štetu organizmu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija