• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2021

10:36

POMOZITE SVOJIM KOSTIMA I ZGLOBOVIMA U HLADNIM DANIMA UZ OVE BILJKE

Pixabay

Ljubav

POMOZITE SVOJIM KOSTIMA I ZGLOBOVIMA U HLADNIM DANIMA UZ OVE BILJKE

Podeli vest

Iako uzrok reumatskih bolesti nije dovoljno poznat, varljivo jesenje vreme mnogima "probudi" bolove u kostima i zglobovima. Da se ublaže reumatske tegobe, kao pomoćno lekovito sredstvo korisni su biljni preparati

Osim lekova u okviru terapije koju preporučuju lekari, i koja je najčešće dugotrajna, leči simptome i ublažava tegobe, kao pomoćno lekovito sredstvo koriste se i čajevi, kupke i obloge.

Izdvojili smo za vas darove iz prirode kojima su pribegavali naši stari, i koristili ih kao pomoć pri ublažavanju bolova, i na sreću nisu bili izloženi agresivnim reklamama farmaceutskih kompanija.

Beli jasen ( Fraxinus excelsior )

- 2 kašike jasenovog lista

- 4 dl vode

Priprema:

Usitnjen list prelijte ključalom vodom i poklopite. Posle dva do tri sata procedite, raspodelite u tri doze i pre jela pijte tokom dana.

Medveđa šapa ( Heracleum sphondylium )

- list medveđe šape

- gaza

Priprema:

List operite, izgnječite oklagijom na dasci, staviti na gazu, privijte na bolna mesta i utoplite peškirom.

SAVET PLUS: Preporučuje se da obloge stavite pre spavanja i da ih skinete ujutru

Foto: Pixabay

Cvet medveđe šape

 

Kupus ( Brassica oleracea )

- listovi kupusa

- zavoj

Priprema:

U rerni kratko zagrejte listove kupusa i privijte na bolna mesta ili preko svežih listova belog kupusa pređite oklagijom ( dok ne krene sok ), stavite listove na bolno mesto i učvrstite zavojem.

Foto: Pixabay

Kupus - privijte preko bolnih mesta

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija