• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2021

10:37

5 namirnica koje uspešno ČISTE krvne sudove od HOLESTEROLA

Ljubav

5 namirnica koje uspešno ČISTE krvne sudove od HOLESTEROLA

Podeli vest

Kada preteramo sa brzom hranom, ona u nama stvara holesterol koji je štetan po zdravlje

Kada se to dogodi, onda moramo da promenimo ishranu. Ne samo ishranu, nego i način života. A to podrazumeva da više vežbamo.

Predstavljamo vam namirnice koje čiste krvne sudove od holesterola:

Foto: Shutterstock

Snižavanje holesterola

Paradajz - Ako želite da imate zdravo srce, onda jedite paradajz. Ima jako antioksidativno dejstvo, a možete da ga jesti kao salatu, u supi ili čorbi, ali i zapečen u rerni sa paprikom i plavim patlidžanom.

Tunjevina  - U tunjevini su važne omega 3 masne kiseline koje uspostavljaju normalan nivo  holesterola i triglicerida u krvi.

Morske alge - One su odlične jer u sebi sadrže minerale, a takođe snižavaju krvni priritsak i čiste krvne sudove.

Ovsena kaša - Ona nam daje energiju, pa zbog toga nas čini sitim do ručka. Osim što ubrzava metabolizam, ona ne dopušta da se holesterol zapeli za zidove krvnih sudova.

Soja - Ova namirnica značajno smanjuje nivo holesterola u krvi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija