• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2021

12:19

PRIRODNE MASKE ZA NEGU OSETLJIVE I DEHIDRIRANE KOŽE LICA TOKOM HLADNIH DANA! Nahranite kožu medom i vitaminima

Shutterstock

Ljubav

PRIRODNE MASKE ZA NEGU OSETLJIVE I DEHIDRIRANE KOŽE LICA TOKOM HLADNIH DANA! Nahranite kožu medom i vitaminima

Podeli vest

Vreme je da promenite negu kože. Hladnoća, vetar i suv vazduh štete koži - postaje suva i osetljivija. Dermatolozi kažu da to možemo preduprediti adekvatnom negom preparatima, ali u tome vam mogu pomoći i prirodne maske koje se lako prave. U skladu sa karakteristikama kože izaberite neki od prirodnih tretmana koji će vam zaštiti kožu i usporiti starenje

Maska sa bananom i avokadom za suvu i osetljivu kožu lica

pola avokada koji je zreo
banana
kašika meda

U posudi dobro izgnječite bananu i avokado, dodajte med i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Masku nanesete na kožu lica, koju ste prethodno očistili i umili se toplom vodom kako biste otvorili njene pore.

Tretmanu je potrebno da deluje 10 minuta, a potom isperite lice mlakom vodom.
Avokado obiluje proteinima i vitaminima A, E i B, koji hrane i hidriraju kožu, a sa sastojcima banane i meda čine je otpornijom na hladnoću.

Maska sa medom i limunom za masnu i kombinovanu kožu
tri kašike meda
kašika isceđenog soka od limuna

Pomešajte sastojke, pa ih nanesite na prethodno očišćenu kožu lica. Masku držite 20 minuta, pa se umijte mlakom vodom.

Med koži lica obezbeđuje neophodnu vlažnost i hrani je, a limun, s obzirom na to da sadrži vitamin C, dodatno je čisti i reguliše lučenje sebuma.

Foto: Shutterstock

Lice

Maska sa jogurtom i alojom za dehidriranu kožu

dve kašike grčkog jogurta
kašika sirupa od agave
kašika organske aloje vere

Sve sastojke dobro izmešajte. Nanesite masku na čisto lice i ostavite da deluje između 20 minuta i sat vremena, u zavisnosti od toga koliko vam je koža dehidrirana. Umijte se mlakom vodom.
Jogurt sadrži lipide i mlečne kiseline, koji hidriraju kožu i čine je mekšom i elastičnijom, u čemu pomaže i aloja vera. 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija