• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.12.2021

21:00

MUČI VAS NADUTOST I GORUŠICA? Ove biljke će vam pomoći kod stomačnih tegoba!

Freepik.com

Ljubav

MUČI VAS NADUTOST I GORUŠICA? Ove biljke će vam pomoći kod stomačnih tegoba!

Podeli vest

U danima koji slede, što zbog sezonskog načina ishrane, što zbog slava i proslava koji su pred nama, na trpezi će biti sve obilniji i kaloričniji obroci. Oni se po prirodi stvari teže vare tako da mogu da se očekuju stomačne tegobe, nadutost, gorušica...Preparati od ovih biljaka mogu da pomognu da tegobe budu manje.

Na trpezi će tokom jeseni i zime biti sve obilniji i kaloričniji koji prourokuju stomačne tegobe, nadutost, gorušicu...

Divlji morač ( Meum athamanticum )

30 g divljeg morača

- 30 g kima

- 30 g anisa 

- 10 g nane 

- pola litre vode

Morač, kim i anis istucajte u avanu, dodajte nanu, pa tri kašike mešavine prelijte sa pola litra hladne vode. Posle tri sata, u poklopljenom sudu, na tihoj vatri kuvajte pet minuta. Sklonite sa ringle, prohčadite i pijte po šoljicu čaja pola sata pre obroka.

Srčenjak ( Polygonum bistorta )

- 50 g korena srčenjaka

- litar vode

Usitnjen koren prelijte mlakom vodom i poklopite. Posle 3 do 4 sata procedite i popijte 2 do 3 šolje dnevno, pola sata pre jela.

Trava Iva ( Teucrium montanum )

- 25 g trave ive

- 25 g kičice 

- 25 g lincure

- 25 g blaženog čkalja ( Cnicus benedictus )

- litar komovice

Pomešajte biljke, stavite u flašu, prelijte komovicom i zatvorite. Posle 10 dana ( flašu češće promućkajte ) procedite i tri puta dnevno uzimajte po kašiku, pola sata pre jela.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija