• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.01.2022

12:45

OČISTITE FRIŽIDER BEZ MUKE! Napravite domaće sredstvo koje odlično dezinfikuje!

Pixabay

Ljubav

OČISTITE FRIŽIDER BEZ MUKE! Napravite domaće sredstvo koje odlično dezinfikuje!

Podeli vest

Ma koliko često otvarali frižider i radovali se njegovom sadržaju, čišćenje frižidera je mrska i mučna obaveza, koju domaćice rado izbegavaju

U frižideru se lako zadržavaju mirisi, koji kada se pomešaju čine hranu nejestivom. Uvek odlažite namirnice u zatvorenim posudama, iz kojih ne mogu da se prolivaju, rasipaju ili da im se mešaju arome.

Koristite namenske pregrade za povrće, jaja ili fioke za dublje rashlađivanje, razdvajajući meso, mleko, voće. Sve što se prolije, prospe, zamaže, odmah pokupite i obrišite, ne ostavljajte da se osuši i skori na policama, jer će to kasnije biti mnogo teže za čišćenje.

Koristite namenska sredstva za čišćenje frižidera, a pomoći će i soda bikarbona pomešana sa vodom ili limunska kiselina koja odlično dezinfikuje. Ne koristite deterdžente za sudove, abrazive, niti bilo kakva hemijska sredstva jakih mirisa. Hrana može upiti njihove mirise, ili ona mogu naći put do vašeg tanjira, što svakako ne želite.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona u kombinaciji sa vodom odlično dezinfikuje

Posebno obratite pažnju na ivice vrata, police u vratima, žljebove polica i prostor ispod rešetki za jaja. Na ovim mestima se talože mrvice i razni ostaci hrane, koji su izvori neprijatnih mirisa i prljavštine. Tanjirić sa talogom od kafe ili sodom bikarbonom u vratima, preventivno će delovati i skupljati sva nepoželjna isparenja.

Odmrzavanje frižidera danas nije najneophodnije, jer frižideri novijih generacija ne lede. Ukoliko vaš uređaj nije takav, uvek ga odmrzavajte fenom, ne ostavljajte da se sam topi, pogotovo ne ako je pun hrane. Pored rizika da vam se hrana pokvari, velika je šansa da će ovako voda da kaplje i da se proliva, pa ćete napraviti veću štetu nego korist.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija