• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.01.2022

15:40

NAPRAVITE DOMAĆI GEL KOJI BRIŠE TAMNE FLEKE I BORE! Hidrira kožu lica i podmlađuje!

Shutterstock

Ljubav

NAPRAVITE DOMAĆI GEL KOJI BRIŠE TAMNE FLEKE I BORE! Hidrira kožu lica i podmlađuje!

Podeli vest

Tokom zime koža je izložena hladnom vremenu i neprijatnostima koje vetrovi i hladno vreme donose. Zimi koža zahteva dodatnu i specifičnu negu kako ne bi došlo do iritacije i oštećenja

Kozmetička industrija nudi bezbroj krema i gelova koji pomažu u nezi kože, ali koji po pravilu koštaju čitavo malo bogatstvo.

Postoji gel koji možete da napravite sami kod kuće i to od sastojaka koji su svima dostupni, a pride i ne koštaju puno, ni približno onoliko koliko biste dali za kupovnu kremu. I ne samo da vas neće izaći puno njegova priprema, već ćete biti prezadovoljni rezultatima!

Da biste napravili ovaj efikasan gel, potrebno je:

110 g kokosovog ulja
100 g gela od aloe vere
eterična ulja lavande, šipka ili vanile

Foto: Shutterstock

Aloe vera

Priprema:

Sipajte aloe vera gel i kokosovo ulje u malu posudu. Mikser mešajte 5 minuta, dok se ne dobije kompaktna gusta smesa. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja i ponovo dobro promešajte. Smesu sipajte u staklenu posudu, dobro zatvorite poklopcem i čuvajte na tamnom i suvom mestu na sobnoj temperaturi.

Kako se koristi?

Gel treba naneti na kožu nakon tuširanja kružnim pokretima, masirajući kožu. Ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Tajna efikasnosti domaćeg gela je upravo u neverovatnim svojstvima dve komponente - aloe vere i kokosovog ulja. Ovi proizvodi se koriste u kozmetičkoj industriji za pripremu raznih hidratantnih krema. Zahvaljujući svojim svojstvima, aloe vera smiruje svrab i iritaciju kože, alergijske reakcije, ujede insekata, a takođe ublažava i strije. Efikasno se bori protiv tamnih fleka, pomaže da koža bude hifrirana i vlažna, i na taj način sprečava pojavu bora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija