• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2022

12:52

IMATE TAMNE KOLUTOVE ISPOD OČIJU? Evo kako da rešite ovaj PROBLEM

Shutterstock

Ljubav

IMATE TAMNE KOLUTOVE ISPOD OČIJU? Evo kako da rešite ovaj PROBLEM

Podeli vest

Tamni krugovi ispod očiju podjednako muče i muškarce i žene

Mogu da budu nasledni, a ako nisu, dolaze s godinama, ali i uz način života u kome nema dovoljno sna i u kome se ne vodi baš računa o zdravoj ishrani.

Dermatolozi kažu da ih se ne možemo rešiti zauvek, ali se svakako mogu ublažiti, i to potpuno prirodnim metodama.

Krastavac je bogat askorbinskom i kofeinskom kiselinom, a to znači da ovo povrće smanjuje zadržavanje vode. Očistite krastavac, isecite ga na kolutove, ohladite ga u frižideru, stavite na oči i držite oko 15 minuta. Ovo možete ponavljati dva puta dnevno.

Bademovo ulje odgovara svim tipovima kože i sadrži vitamin E, A i B. Nežno utrljajte ulje u kožu pre spavanja i tako prespavajte. Ujutru se umijte.

U 2 dcl prokuvane vode stavite dve filter vrećice zelenog čaja. Ostavite neka se napitak ohladi a zatim vrećice iscedite i stavite na oči na 15 minuta. Osim vrećica možete koristiti i pamučne tufere. Potopite ih u čaj, iscedite i nanesite na oči. Zeleni čaj zateže kožu i smanjuje natečene kapke.

Foto: Shutterstock

Podočnjaci

 Ružina vodica podmlađuje kožu i ima umirujuće dejstvo. Ako je koristite redovno kao oblogu, pomoći će vam u borbi protiv podočnjaka. Natopite pamučne tufere u ružinu vodicu, iscedite ih od viška tečnosti i nanesite na zatvorene kapke i podočnjake. Neka stoje oko 15 minuta, a zatim ih skinite. Tretman ponavljajte dva puta nedeljno.

Ricinusovo ulje prodire u kožu bolje nego druga ulja. Podstiče cirkulaciju i utiče na obnavljanje kolagena i elastina u koži.

To dovodi do sporijeg starenja kože, a samim tim se i odlaže pojava podočnjaka. Dovoljno je samo nekoliko kapi svako veče naneti na predeo ispod očiju. Ulje ricinusa se odlično slaže i sa drugim uljima za hidrataciju. Možete ga mešati sa maslinovim, kokosovim i bademovim uljem.

Limunov sok pomaže kod izbeljivanja podočnjaka i uklanjanja tamnih krugova. Pamučnim tuferom nanesite sveže ceđen limunov sok na područje ispod očiju.

Pustite 10 minuta da koža upije limun, a onda isperite. Dovoljno je sve ovo ponoviti jednom nedeljno, narednih nekoliko nedelja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija