• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

17.01.2022

18:17 >> 18:18

VODA OD BELOG LUKA je toliko ZDRAVA da će vam PREPORODITI ORGANIZAM za samo 7 dana, a EVO i KAKO!

Shutterstock

Ljubav

VODA OD BELOG LUKA je toliko ZDRAVA da će vam PREPORODITI ORGANIZAM za samo 7 dana, a EVO i KAKO!

Podeli vest

Beli luk ima lekovita svojstva koja se prirodno bore protiv bakterija, virusa i gljivica...

U našoj tradicionalnoj medicini beli luk zauzima posebno mesto, što je potvrdila i zvanična medicina sredinom prošlog veka. Sadrži više od dvesta biološki aktivnih materija, a najprisutnija su eterična ulja, vitamini A, B1, B2 i C, minerali kalijum, gvožđe, sumpor, jod, kalcijum, fosfor, selen, kao i aminokiseline, enzimi, polioze poput insulina, adenozin i alicin. Svi sastojci su u koncentrovanom obliku i lekovite su i u minimalnim količinama.

Foto: Shutterstock

Beli luk, majstor za snižavanje krvnog pritiska

Zvanična medicina potvrdila je da adenozin iz belog luka sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, a organske komponente koje sadrže sumpor smanjuju holesterol i deluju preventivno na razvoj malignih bolesti. Potvrđeno je da dovodi do širenja krvnih sudova, i to naročito perifernih kao što su krvni sudovi glave, očiju i nogu, što je značajno za pojedine vrste glavobolja, kao i bolne grčeve u potkolenicama.

Šta još može beli luk?

Beli luk snižava krvni pritisak za pet do deset odsto, normalizuje ubrzan rad srca, poboljšava rad krvnih sudova i bolju ishranu srčanog mišića, a deluje i na održavanje elastičnosti krvnih sudova. Takođe pospešuje varenje i rad želuca, podstiče rad jetre, bubrega i prostate, a pomaže i u lečenju različitih plućnih oboljenja. Izrazito je delotvoran u lečenju gripa i bronhitisa, zbog čega ga u Rusiji zovu i ruski penicilin.

Foto: unsplash.com

Voda od belog luka je jedan od načina da ga koristite

Neke studije su takođe pokazale da beli luk može da stimuliše imuni sistem da uspori rast tumora, te bi njegova redovna upotreba trebalo da postane vaša zdrava navika.

Kako se priprema voda od belog luka?

Očistite 8 čenova belog luka i prepolovite svaki čen. Isperite čen ispod mlaza vode, a zatim ga stavite u teglu. Nalijte litar vode, zatvorite teglu i ostavite je u frižideru na sat vremena.

Kako se koristi?

Koristi se tako što se pomeša četvrtina "belolučane vode" sa šoljom obične vode, a pije se nekoliko puta dnevno, najmanje tri, osim prvog dana kada može da se pije na svakih sat i po. Ova doza će vam biti dovoljna za tri do četiri dana, nakon čega možete napraviti drugu dozu.

Foto: Shutterstock

U kombinaciji sa limunom i medom usporava starenje
Recept plus protiv starenja

Ova mešavina belog luka, limuna i meda usporava proces starenja organizma. Sitno sameljite pet glavica belog luka pa pomešajte sa pola kilograma meda i sokom od pet limuna. Naspite u staklenu posudu, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 dana.

Nakon toga dva puta dnevno, pre obroka, uzimajte po jednu kašiku mešavine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59