• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.01.2022

11:32

IDEALAN ČAJ ZA VAŠU KRVNU GRUPU! Ovo sigurno niste znali

Ljubav

IDEALAN ČAJ ZA VAŠU KRVNU GRUPU! Ovo sigurno niste znali

Podeli vest

Fitoterapeuti, poznavaoci bilja i njegove upotrebe u lečenju raznih oboljenja savetuju da svaki čovek treba da bude oprezan pri njegovoj upotrebi i da ne ide slepo za trendovima

Đumbir, crni i zeleni čaj postali su veoma popularni i često se koriste, a stručnjaci upozoravaju da sigurno ne postižu kod svih isti efekat.

Baš zbog toga preporučuju da bar što se čajeva tiče imaju u vidu svoju krvnu grupu.


Krvna grupa O

Osobe koje imaju ovu krvnu grupu su "mesni" tipovi i trebalo bi da izbegavaju mleko i gluten. Oni imaju enzime koji lako vare izrazito jaku hranu, iznutrice i meso i druge namirnice životinjskog porekla. S druge strane, nedostaju im enzimi za varenje žita, pa im se ne savetuje istovremena upotreba hleba i mesa, jer to dovodi do zastoja u varenju. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želudačna kiselina.

ODGOVARAJU čajevi na bazi đumbira, ženšena, zelenog čaja, peršuna, šipurka, cvet lipe, maslačak.
NE ODGOVARAJU čajevi od aloje, kantariona, podbela, kukuruzne svile, sene.


Krvna grupa A

Osobe sa ovom krvnom grupom su vrlo emotivne, živahne s izrazito jakim temperamentom, sklone stresu i imaju trajno visoke vrednosti kortizola, hormona stresa. Ovoj grupi se preporučuje fitoterapija koja će ih smiriti i "ohladiti", pomoći njihovoj slaboj sluzokoži i preduprediti sklonosti prehladama.

Foto: Shutterstock

Čaj

ODGOVARAJU čajevi od jasmina, nevena i majčine dušice, šipurka, kantariona.
NE ODGOVARAJU čajevi od kukuruzne svile, crvene deteline, rabarbare

Ako niste znali...

Fitoterapija je metoda lečenja koja se zasniva na upotrebi lekovitog bilja. Reč fitoterapija potiče od grčkih reči phyton - biljka i therapeia - lečiti, tretirati, i znači lečenje biljem. Fitoterapija se zasniva na tradicionalnoj upotrebi lekovite biljke u nekom narodu.

 

Krvna grupa B

Osobe sa ovom krvnom grupom su tihe, mirne, povučene. U ishrani rado koriste mleko i mlečne proizvode. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu odbranu od bakterija, pre svega ešerihije koli.
ODGOVARAJU čajevi od zove, zeleni, od peršuna, maslačka, metvice, timijana, majčine dušice, list breze.

NE ODGOVARAJU crvena detelina, kajsijin list, lipov cvet, podbel, rusomača, divizma.

Foto: Shutterstock


Krvna grupa AB

Osobe sa ovom grupom uzimaju i najgore i najbolje osobine od prethodne dve krvne grupe, pa im se preporučuje najširi set lekovitih bilja.

Ljudi sa ovom krvnom grupom su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebalo bi da se fokusiraju na posebne vrste zelenog čaja, kao i na mentu, božur, sandalovinu. Za muškarce s ovom krvnom grupom posebno se preporučuje mešavina koprive i mente.

ODGOVARA čaj od čička, kamilice, sladića, zeleni, nane, đumbira, jagodinog lista, kamilica.
NE ODGOVARAJU čajevi od aloje, crvene deteline, divizme, lipov cvet, sena, rusomača, kukuruzna svila, hmelj


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17