• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2022

14:19

KAKO REŠITI PROBLEME SA DUGO NENOŠENOM TOPLOM ODEĆOM? Ustajali miris džempera lako ćete oterati pomoću OVOGA

Shutterstock

Ljubav

KAKO REŠITI PROBLEME SA DUGO NENOŠENOM TOPLOM ODEĆOM? Ustajali miris džempera lako ćete oterati pomoću OVOGA

Podeli vest

Ako niste pripremili odeću za hladnije dane, loše vreme će vas naterati da prepakujete garderobere

Ono što će vas prvo oneraspoložiti jeste ustajao miris te odeće, čak i ako se sećate da ste je pre odlaganja sigurno oprali. Može da vam se dogodi i da su se neki vaši omiljeni vuneni komadi pokupili, ali i neki pre vas su imali slične probleme. Isprobajte njihova rešenja.

Da ne biste sve pleteniše ponovo prali jer nemate gde da ih sušite, iskoristite nekoliko korisnih trikova.

Izmešajte u bočici s prskalicom malo vode i alkoholnog sirćeta, pa naprskajte džemper, tuniku ili rolku i sačekajte da se osuše, a najbolje je da ih okačite na promaji.

Osim sirćeta, možete da koristite i alkohol ili jeftinu votku, a neprijatni mirisi ispariće zajedno sa alkoholom.

Ako vam se čini da se miris duboko uvukao u ormar, sipajte dve do tri kašike sode bikarbone u činiju i ostavite da odstoji preko noći među policama, a umesto sode možete da stavite i omiljeni omekšivač.

Foto: unsplash.com

Odeća

Neki savetuju da nabavite pakovanje posipa za mačke i da u njega stavite predmet sa kog treba ukloniti miris. Kako u posipu uvek ima aktivnog uglja, on može da posluži kao "dezodorans", a ako želite da zaštitite osetljiv predmet, stavite ga u papirnu kesu sa rupicama, pa tek onda u posip. Ostavite ga da stoji do 48 sati i neprijatan miris će nestati.

Za odeću koja se skupila

Napunite lavor mlakom vodom i dodajte jednu veliku kašiku balzama za kosu ili šampona za bebe. Što je više džemper skupljen, to više stavite balzama ili šampona. Potopite džemper i sačekajte da se natopi oko pola sata. Iscedite ga nežno pritiskajući uz ivicu kade kako bi višak vode izašao iz tkanine.

Stavite na pod ili sto pamučni peškir, pa preko njega položite džemper. Urolajte peškir sa sve džemperom kako bi upio što više vode. Dok je džemper i dalje vlažan, polako ga raširite u njegov prvobitan oblik. Pustite da se osuši na vazduhu. Ukoliko je i dalje mali, držite ga na ravnoj podlozi i nežno rastežite na svakih pola sata u toku sušenja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija