• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2022

12:35

SAZNAJTE ŠTA ZNAČE OZNAKE NA KREMAMA KOJE PRIVLAČE PAŽNJU!

Shutterstock

Ljubav

SAZNAJTE ŠTA ZNAČE OZNAKE NA KREMAMA KOJE PRIVLAČE PAŽNJU!

Podeli vest

Čak i kad imaju dovoljno novca, želju i vreme da se posvete sebi, mnoge žene ne znaju kako da odaberu običnu kremu za negu lica

Nije čudno ni ako vam se čini da vam za čitanje opisa nekih preparata u parfimeriji treba i rečnik, jer ni prodavci nisu dovoljno obučeni da vam odgovore na sva pitanja.

To se često dešava pri kupovini krema koje nose neobične slovne oznake - BB, CC, DD i EE!
Reč je o engleskim skraćenicama koje su najčešće slabo prevedene i objašnjene na deklaracijama krema, a da biste spremne otišle u kupovinu sledeći put, upoznajte se s njihovim značenjem.

BB krema

Reč je o skraćenici "beauty balm" ili "blemish balm", što u prevodu znači "balzam za nepravilnosti". Ove kreme služe da prikriju male nedostatke na koži sa bubuljicama, a prilikom kupovine obratite posebnu pažnju na izbor odgovarajuće nijanse. Izaberite onu koja je malo svetlija od vašeg tena. Idealna je za one koji vole prirodan izgled, kao da nemaju šminku na licu. Sadrži sastojke poput vitamina i antioksidansa, koji štite kožu, hijaluronske kiseline, glicerina, pantenola i ceramida, koji je hidriraju, cinkovog oksida, koji služi kao mineralni zaštitni faktor od sunca, peptida i kolagena, koji učvršćuju kožu. Najveća prednost BB kreme jeste u tome što hidrira suvu kožu.
Inače, ove kreme su nastale u Nemačkoj kao proizvod koji pacijentima posle tretmana laserom neguje kožu i prikriva crvenilo.

Foto: Shutterstock

Krema


CC kreme

To su "color control" kreme koje služe da prikriju nedostatke na koži sa flekama i predstavljaju napredniju i prefinjeniju verziju BB krema. Imaju jači efekat i odlično kamufliraju promene na koži, kao što su crvenilo, bubuljice, tamni podočnjaci, hiperpigmentacija, a pokrivaju čak i ožiljke od akni. Ima skoro iste sastojke kao i BB krema, a sadrži i one za smirivanje kože, poput ekstrakta zelenog čaja. Većina CC krema ima i antiejdžing svojstva i zaštitni faktor od sunca.

DD kreme

Ove kreme su najkompleksnije i predstavljaju skraćenicu od "daily defense", što u prevodu znači "dnevna odbrana". Njihova uloga je da spreče nastanak novih fleka, ali i da prikriju one koje imate. Zahvaljujući sastojcima, one hidriraju kožu i štite je od gubitka vlage.

EE kreme

Nastale su od skraćenice "extra exfoliating" i znače savršen piling lica. Uklanjaju naslage mrtvih ćelija, pozitivno deluju na ogrubelu kožu i čine je mekom i glatkom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija