• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.02.2022

16:10

MASKE ZA LICE KOJE PEGLAJU BORE! Povratite mladalački izgled!

Ljubav

MASKE ZA LICE KOJE PEGLAJU BORE! Povratite mladalački izgled!

Podeli vest

Koža lica je ta koja nepogrešivo oslikava naš stil života i životne navike te joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladi izgled

Paradoksalno, što dublje zalazimo u 21. vek, to se stručnjaci sve više vraćaju onim najjednostavnijim tehnikama i metodama za negu kože. Stoga, predlažemo nekoliko domaćih maski kao najbolji prirodni botoks.

Maska od belanceta

Maska od belanceta zateže kožu i već nakon prve aplikacije primetićete njen impresivan učinak, a sve što vam je potrebno su belance, pola kašičice limunovog soka i pola kašičice kokosovog ulja. Odvojite belance od žumanaca, stavite u manju posudu i mutite dok se ne napravi gusta pena. Zatim dodajte limunov sok i kokosovo ulje i umutite. Nanesite masku na očišćeno lice i ostavite da deluje 10-15 minuta. Kad se maska osuši, isperite je toplom vodom ili čajem od kamilice.

Šargarepa i pavlaka

Ako ste primetili na vašem licu nove bore i tragove umora, predlažemo vam da napravite odličnu masku protiv bora od šargarepe. Potrebni su vam kašika gustina, pet kašika sveže ceđenog soka od šargarepe i kašika kisele pavlake.
U pola čaše vode rastvorite gustin, sipajte u šerpicu i dodajte 400 ml kipuće vode. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga, kad se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i pavlaku, dobro promešajte, nanesite na očišćeno lice i ostavite da odstoji 25-30 minuta. Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu. Preostalu količinu ostavite u frižider, a za bolji efekat maska se stavlja tri dana uzastopno.

Foto: Shutterstock

Šargarepa



Pomorandža i maslinovo ulje

Maska od pomorandže i maslinovog ulja preporuka je Italijanki za blistav, mladalački izgled. Pomešajte dve kašičice maslinovog ulja sa sokom i rendanom korom jedne pomorandže. Smesom izmasirajte lice, vrat i dekolte, a višak skinite papirnom maramicom.
Maslinovo ulje ima sličan sastav kao i prirodan loj, masnoća koja vašu kožu čini mekom i glatkom, dok vitamin C iz pomorandže podstiče produkciju kolagena i jača vlaknastu strukturu kože.

Kakao

Za suvu kožu koja je dehidrirana i kojoj je potrebno vratiti vlagu, odlična je maska od kakaoa, a pripremite je tako što ćete pomešati jednake delove kakaoa u prahu, meda i mleka. Masku stavite na lice, posle 15 minuta isperite vodom i nanesite hranljivu kremu.

Kruška i limun

Maska od kruške i limuna daje slične rezultate kao i mnoge skupe kreme, serumi i drugi antiejdž proizvodi. Zgnječite veliku krušku, dodajte dve kašike limunovog soka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite na lice, preko stavite foliju kako bi koža bolje upila sve sastojke. Držite tako od 10 do 15 minuta i isperite lice mlakom vodom.

Foto: Shutterstock



Tikvice umesto krastavca

Dve manje tikvice isecite u kolutove, pa kolutove poređajte na lice i vrat, i držite 15 minuta. Potom lice isperite nekuvanim mlekom ili mekom vodom. Ovaj tretman idealan je za dame koje imaju suvu, dehidriranu kožu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija