• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

07.02.2022

10:18

Imala je abortus kod kuće, a onda zbog BOLOVA otišla u bolnicu - doktori ostali ŠOKIRANI onome što su NAŠLI!

Ljubav

Imala je abortus kod kuće, a onda zbog BOLOVA otišla u bolnicu - doktori ostali ŠOKIRANI onome što su NAŠLI!

Podeli vest

Žena koja je kod kuće imala abortus, nije ni slutila kakve vesti će dobiti od lekara, nakon što je otišla na pregled, usled bolova koje je osećala nedeljama.

Jedna 40-ogodišnja žena iz Irana, imala je abortus kod kuće, u 14. nedelji trudnoće. Međutim, prekid trudnoće je bio neuspešan, a mama je i dalje bila trudna i u jakim bolovina, ne znajući da ima zapravo abdomina

Nije želela da ide u bolnicu, jer se plašila posledica, a simptomi poput grčeva i bledila su nestale nakon dve nedelje. Međutim, 10 nedelja kasnije, ponovo je počela da oseća bolove, pa je na kraju, nakon još dve nedelje otišla na pregled. 

Imala je abdominalne bolove, slabost sa nesvesticom i gubitak apetita, izgubila je 3 kilograma i dobila anemiju, mada su joj vitalni znaci bili stabilni.

Tek je u bolnici dakle saznala da je i dalje trudna, a tim od petoro ljudi ju je operisao i doneo na svet bebu od 800 grama.

Foto: Shutterstock

ginekolog

Iako je malena rasla na pogrešnom mestu, nije imala nikakve zdravstvene tegobe. Devojčica je uspela da preživi u amniotskoj kesi, nakon što je materica pukla. 

- Odlučili smo da prekinemo trudnoću nakon postavljanja dijagnoze, jer je pregled prethodnih izveštaja o slučajevima pokazao da primena lečenja podrazumeva značajan rizik od krvarenja opasnog po život. Na sreću, bilo je moguće odvojiti celu posteljicu intraoperativno. Abdominalna trudnoća je retko stanje i dijagnoza zahteva visok indeks sumnje - navodi se u izveštaju i dodaje:

- U zemljama u kojima je abortus ilegalan, pacijenti sa niskim socio-ekonomskim statusom skloni su opasnim posledicama tajnih pokušaja da se izazove abortus. Zato je imperativ da svaki pružalac primarne zdravstvene zaštite, pažljivo posmatra pacijente sa neželjenom trudnoćom i pruži posebnu negu. Brzo lečenje po otkrivanju stanja je od suštinskog značaja - stajalo je u izveštaju. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija