• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

09.02.2022

19:46

Godinama sam mislila da je tačka na čelu samo BELEG - sada ću DOŽIVOTNO živeti u STRAHU!

pexels.com

Ljubav

Godinama sam mislila da je tačka na čelu samo BELEG - sada ću DOŽIVOTNO živeti u STRAHU!

Podeli vest

Rejčel Rolison je godinama imala tačku na čelu, za koju je mislila da je beleg, međutim ispostavilo se da je znak jedne opake bolesti.

Svi mi imamo neke belege na telu, koji su tu oduvek, međutim, jedna mama je otkrila kao nešto što je smatrala belegom, je zapravo kancer. 

Rejčel Rolison (32) je primetila mali beleg na svojoj glavi pre nekoliko godina, ali nije razmišljala o tome. 

Jedino što je primetila jeste da, nakon vežbanja, njeno lice postane crveno, ali beleg ostane beo. 

Nakon što je zatrudnela, Rejčel kaže da je beleg postao izraženiji, zbog čega je i odlučila da ga proveri. 

Njoj su odstranili deo kože, kako bi izvršili pretrage, a rezultati su pokazali da je u pitanju bazocelularni karcinom - najčešći tip raka kože. 

Rejčel sada želi da upozori ljude na opasnosti od raka kože:

- Prvo sam ga primetila pre nekoliko godina i nisam ga proverila, do skoro. Mislila sam da je u pitanju beleg, pa nisam razmišljala o njemu, samo zato što sam ga imala toliko dugo i uopšte nije rastao. Međutim, kada sam ostala trudna, počela sam da primećujem razliku - postao je izraženiji, čak i kada nisam vežbala i izgledao je veći oko ivica, pa je rastao - kaže Rejčel i dodaje:

Foto: Shutterstock

glavobolja

- Imala sam test gde su u suštini uzeli deo i rezultati koji su došli pokazivali su da je u pitanju rak kože niskog stepena - izjavila je mama.

Rejčel je rekla da kako je znala da, ukoliko ga ne izvadi, će samo nastaviti da raste, ali da nije želela to da uradi, s obzirom na to da je bila zabrinuta da će izazvati probleme sa trudnoćom. 

Ipak, Rejčel je sačekala da se porodi, pa se onda podvrgla operaciji, a ona i beba su na svu sreću dobro. 

- Bila sam potpuno budna tokom operacije i to je bila najstrašnija stvar. Ubrizgali su mi nekoliko anestetika, kako bi mi glava utrnula i to je verovatno bio najbolniji deo - kaže Rejčel i ističe kako ju je dijagnoza veoma iznenadila, naročito što nije neko ko voli sunčanje. 

- To može svakome da se dogodi. Zaista nisam neko ko voli sunce, ali lako pocrnim. Nisam bila toliko često na suncu, da bih mogla da očekujem ovako nešto. Samo bih savetovala ljudima da provere ukoliko primete bilo šta sumnjivo na sebi - završava Rejčel.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija