ESCAJG ĆE BITI KAO NOV! Evo kako da očistite posuđe na potpuno prirodan i bezbedan način!

Pixabay

23:28 Ljubav i zdravlje 0

informer.rs | 12. 02. 2022.

ESCAJG ĆE BITI KAO NOV! Evo kako da očistite posuđe na potpuno prirodan i bezbedan način!

Da li vam se nekada dogodilo da kada izvadite posuđe iz mašine za pranje sudova, ostaci hrane uporno ostaju na njemu? Činjenica je da je pribor za jelo najteže očistiti, zbog njegovog oblika

Postoje tri jednostavna trika kako da na zdrav i bezbedan način vratite sjaj priboru za jelo, tako da će izgledati kao da ste ga upravo doneli iz prodavnice.

1.Sirće

Jedan od načina koji je i najednostavniji je kombinacija sirćeta i vode. Napunite posudu toplom vodom i sirćetom, pa u nju stavite pribor za jelo. Na litar vode sipajte dva decilitra sirćeta. Ostavite da stoji pola sata, zatim sunđerom istrljajte escajg i prebrišite ga pamučnom krpom. Pribor za jelo opet će dobiti onaj stari sjaj.

Shutterstock

Sirće je odličan saveznik u čišćenju

2. Soda bikarbona

Ona je poznata kao pravi saveznik u čišćenju. Ukoliko želite da vaš pribor za jelo zablista, soda bikarbona može da bude od velike pomoći. Zagrejte litar, dva vode u većem loncu, dodajte 50 gr sode bikarbone i potopite pribor za jelo. Možete da koristite i hladnu vodu sa sodom bikarbonom, ali onda escajg u njoj ostavite nekoliko sati. Starom četkicom za zube uklonite nečistoće sa manje dostupnih delova. Crne mrlje na priboru za jelo možete da istrljate i kombinacijom soka od limuna i malo sode bikarbone. Posle toga ih operite čistom vodom i uglancajte suvom krpom.

3. Morska so

Morska krupna so je dobra za sjaj escajga, skida svu necistocu i mrlje. Stavite u morsku so i natopite vodom tek toliko da prekrije pribor, pa pustite da prenoći. Ujutru isperite mlakom vodom, a rezultat će vas iznenaditi. Ovo možete da primenite i na srebrnom nakitu bez bojazni da ćete ga oštetiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.