• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2022

15:51

ISTRAŽIVANJA POKAZALA! Ako imate OVAKVO venčanje, čeka vas SREĆAN BRAK!

Pixabay

Ljubav

ISTRAŽIVANJA POKAZALA! Ako imate OVAKVO venčanje, čeka vas SREĆAN BRAK!

Podeli vest

Ukoliko želite da vam brak uspe, savetnici ističu da bi trebalo da razmislite o skromnijem venčanju.

Najnovija istraživanja pokazuju da bi tajna srećnog braka moglo biti skromno venčanje. Kako tvrde studije fondacije "Marriage Foundation", koja se bavila povezanošću novca koji je potrošen na venčanje i sreće u braku, parovi koji su svoj veliki dan proslavljali samo sa najužom porodicom i prijateljima, imaju veće šanse da ostanu zajedno.

Istraživanja su još pokazala da deset posto brakova koji su počeli venčanjima čija cena prelazi 20000 evra završilo je razvodom u prve tri godine. S druge strane, 34 posto parova koji su na venčanju imali tek deset gostiju, razvelo se unutar deset godina.

- Ovo istraživanje potvrdilo je rezultate ranijeg američkog istraživanja koje je sugerisalo da su skupa venčanja loša za brak, jer mladence uvaljaju u dug. Kad se sve uzme u obzir, ovo istraživanje šalje poruku da venčanja ne moraju mnogo da koštaju, te da bi parovi trebalo svoj poseban dan da podele s porodicom i bliskim prijateljima kad god je to moguće - rekao je voditelj istraživanja Hari Benson.

Foto: Shutterstock

mladenci

Studija koja je uključivala 2000 ljudi pobila je i tvrdnje sajta "Bridebook" da se cena venčanja popela na 26500 evra, bez troškova medenog meseca. Naime, "Marriage Foundation" došao je do zaključka da se prosečna cena venčanja popela za skoro 4000 evra od 1960. do 2010. godine. Kad je reč o broju gostiju, prosek zvanica u 1960-ima je bio 50, 1990-ih se popeo na 80, dok je 2017. godine prosek bio 50 gostiju.

Sara Dejvison, savetnik za razvode, ističe da se neki parovi pogube u celoj priči.

- Kod nekih parova je samo venčanje važnije od svega ostalog. Venčanje, raskošna venčanica, predivna lokacija... Sve to može zaseniti pravi razlog zbog kojeg se venčavate. Kad se dan venčanja završi, sedite i preko stola gledate osobu za koju ste se venčali i mislite:

- Venčanje je bilo baš zabavno, ali ovo neće ići - tvrdi žena koja parovima pomaže da se nose s problemima u braku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17