• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

14.02.2022

10:15

Tata me je NAPASTVOVAO kad sam imala 14 godina! Znao je da je HIV POZITIVAN i oduzeo mi je NEVINOST!

Pixabay

Ljubav

Tata me je NAPASTVOVAO kad sam imala 14 godina! Znao je da je HIV POZITIVAN i oduzeo mi je NEVINOST!

Podeli vest

Devojka koja je prošla pakao sa svojim ocem, želela je da podeli svoje iskustvo, kako bi pomogla drugim potencijalnim žrtvama.

Bolestan otac je napastvovao svoju 14-ogodišnju devojčicu, znajući da je HIV pozitivan

Šon Dalison je iskoristio svoju dijagnozu da ponovo stupi u kontakt sa Loren Eden Pen, nakon što je napustio njenu majku, kada je ostala trudna. 

Tada je počeo da napastvuje devojčicu, "igrajući" se s njom pijanke i drogiranja i okrećući je protiv njene majke. 

Hrabra Loren, koja sada ima 22 godine, je rešila da izađe iz anonimnosti i progovori o svom ocu, nakon što je pušten iz zatvora, na pola odsluženja osmogodišnje kazne.

- Koliko god da se moj život poboljšao, borim se s mojim mentalnim zdravljem i to će uvek biti tu. To je moja doživotna kazna, koliko god ja nastavljala dalje. Ali ukoliko je neko u sličnoj situaciji, rekla bih im da ne krive sebe, kao što sam ja to radila. Sada shvatam da ne možeš da kriviš sebe zbog loših odluka koje je neko drugi doneo.

Loren kaže da ju je tata u početku vodio u bioskop i na porodična putovanja sa polubratom, ali kada je napunila 14 godina, njihova "normalna porodica" je postala sasvim nešto drugo i on je počeo da je napastvuje. 

- Zaspala sam i kada sam se probudila osetila sam da me dodiruje. Samo sam se zaledila, nisam se pomerala, niti bilo šta tome slučno. Samo sam malo zaplakala, ali mislim da on nije ni shvatio da sam budna, a kada jeste, prestao je. Govorio je "Ja sam čudovište, šta sam uradio? Šta sam uradio? Ali je to nastavilo da se događa - priča Loren.

Dalison je nastavio redovno da napada Loren, koja je ćutala jer se plašila da će ponovo da izgubi svog tatau.

Jednom su ona, njen brat, baka i otac otputovali u Egipat, za šta kaže da je bio odmor iz pakla. 

Napastvovao je Loren i oduzeo joj nevinost, uprkos tome što je znao da je HIV pozitivan. Kada su se vratili, nasilje se nastavilo još nekoliko meseci, dok izenada nije prestao da je povređuje. Njena majka je u međuvremenu postala sumnjičava i zabrinuta što se Loren povukla u sebe, pa joj je uzela telefon, u kojem je našla Dalisonove poruke, gde se izvinjava za svoje postupke. 

Foto: Shutterstock

tužna devojka

Pozvala ga je kako bi se suočila s njim, sve je priznao i kasnije je uhapšen.

Loren je morala da se stresira radeći test na HIV, ali je na svu sreću sve bilo u redu. Ipak, psihički se još uvek ne oseća u potpunosti dobro. 

- U tom periodu sam se mnogo mučila. U jednom trenutku sam pokušala i da oduzmem sebi život. Definitivno sam se prepustila i drogama. Iako su mi socijalni radnici dodeljivali savetnike, samo sam želela da me ostave na miru. Nisam htela da pričam o tome - rekla je Loren. 

Dalison je osuđen na osam godina zatvora, 2014. godine, nakon što je priznao seksualne radnje sa maloletnicom i nabavljanje kanabisa. Međutim, pušten je nakon četiri godine, i ostatak kazne odrađuje uslovno. 

Loren je uspela da sredi svoj život, upiše fakultet, pokrene svoj posao, a dobila je i dvoje dece. 

- Vremenom sam počela da uviđam da ništa od toga nije moja krivica. Ali kad sam dobila prvu ćerku, to mi je bilo veoma emotivno. Samo sam je gledala i mislila kako neko može tako nešto da uradi. Nikad nisam zapravo osećala bes. Čak ne ni ljutnju, više sažaljenje. Kako je to mogao da mi radi. Moj partner mi je bio velika podrška. To što pričam moje iskustvo je skoro oslobađajuće u neku ruku - kaže Loren i dodaje:

- Ako samo jedna osoba pročita moju priču i pomisli da nije sama, onda je vredelo. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija