• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2022

13:18

OVA NAMIRNICA SNIŽAVA HOLESTEROL! Treba vam samo 1 DNEVNO - pomaže kod mršavljenja, srca, ali to NIJE SVE

Ljubav

OVA NAMIRNICA SNIŽAVA HOLESTEROL! Treba vam samo 1 DNEVNO - pomaže kod mršavljenja, srca, ali to NIJE SVE

Podeli vest

Da li ste znali da samo jedan avokado može da snizi visok holesterol?

Ukoliko razmišljate o zdravlju srca, onda treba da jedete avokado. Koristan je za osobe koje imaju probleme sa kardiovaskularnim sistemom, a dobar je i za držanje holesterola pod kontrolom.

 Istraživači sa Univerziteta u Pensilvaniji sproveli su studiju u kojoj je učestvovalo 45 osoba. Oni su patili od gojaznosti i imali nepravilnu ishranu.

Foto: Shutterstock

Avokado

Isprobali su razne dijete, a onda i onu koja uključuje 1 avokado dnevno.

Na kraju studije, učesnici koji su pratili dijetu koja je uključivala jedan avokado dnevno imali su značajno smanjen nivo LDL (lošeg) holesterola. Pored toga, imali su viši nivo luteina, antioksidansa koji igra važnu ulogu u zdravlju očiju, piše Index.hr.

Saznajte kakav uticaj na vaš organizam ima redovno konzumiranje paracetamola ili aspirina, a više o tome klikom na ovaj link.

Ovo nije prva studija koja je potvrdila da avokado može da utiče na nivo holesterola. Već i ranije su naučnici su sugerisali da zeleno voće može da snizi holesterol.

Acokado je dobar ne samo što snižava holesterol, nego i zbog svojih bioaktivnih jedinjenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija