• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

26.02.2022

13:45

NEOBIČAN METOD KOJI ĆE VAS SPASITI! Evo zašto doktor treba da vas UBODE u unutrašnju butinu! (VIDEO)

TikTok/dr.karanr

Ljubav

NEOBIČAN METOD KOJI ĆE VAS SPASITI! Evo zašto doktor treba da vas UBODE u unutrašnju butinu! (VIDEO)

Podeli vest

Na ovaj način će moći da primeti ozbiljno stanje, koje nikako nije vidljivo golim okom.

 

 

Odlazak kod lekara u većini slučajeva, ne predstavlja nimalo prijatno iskustvo. Međutim, kažu da je prevencija pola zdravlja, pa je uvek bolje voditi se onim "bolje sprečiti, nego lečiti".

Ipak, ukoliko već sumnjate, da nešto nije u redu, odlazak kod doktora nemojte nikako odlagati, pogotovo kada je reč o vašem intimnom zdravlju, tačnije bolovima u testisima

Doktor Karan Raj, koji je veoma popularan na društvenoj mreži TikTok, objasnio je kako jedan brzi test, može da pokaže da li čovek ima problem sa testisima. 

Ako vas doktor ubode u unutrašnju stranu butine i testis se ne povuče ka gore, ovo može ukazivati na torziju testisa - uvrnute testise.

Torzija testisa je kada se testis rotira, što dovodi do rotacije spermatične vrpce koja dovodi krv u skrotum.

Stanje može biti opasno, ali je najčešće kod ljudi starosti od 12-18 godina, mada se može desiti u bilo kom uzrastu.

Ovo je hitan medicinski slučaj, a smanjeni protok krvi može izazvati iznenadno i često jako oticanje.

Stručnjaci sa klinike Mejo kažu da torzija testisa obično zahteva hitnu operaciju.

- Ako se leči brzo, testis se obično može spasiti. Ali kada je protok krvi prekinut predugo, testis može biti toliko oštećen da mora da se ukloni - objasnili su oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17