• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

26.02.2022

15:37

DOBRO OBRATITE PAŽNJU! 3 SIMPTOMA RAKA koja su najupečatljivija UJUTRU!

pexels.com

Ljubav

DOBRO OBRATITE PAŽNJU! 3 SIMPTOMA RAKA koja su najupečatljivija UJUTRU!

Podeli vest

Kako se osećate ujutru može biti znak koji upozorava na kancer.

Sasvim je prirodno da se nećete uvek buditi sveži, kao jutarnja rosa. Međutim, postoje određene stvari na koje bi pažljivije trebalo da obraćate pažnju, nakon što ustanete.

Farmaceut Abas Kanani kaže kako bi ujutru mogli da prepoznate znake koje govore da vam je život ugrožen.

- Ukoliko se budite sa bolnim grlom, a bol je uporan i ne prestaje i više od dve nedelje, bez naznaka za poboljšanjem, to je veoma zabrinjavajuće - ističe Kanani.

Isto važi i za kašalj

- Pušači se često bude sa kašljem. Međutim, uporan kašalj, koji traje duže od dve nedelje bi trebalo proveriti. Naročito ukoliko ste pušač - kaže Kanani.

Upravo bi ovaj kašalj mogao biti ključni simptom najsmrtonosnijeg kancera - kancera pluća.

Pored toga, bolno grlo bi moglo ukazivati na rak grla ili štitne žlezde.

Još jedan simptom na koji možete obratiti pažnju jeste jutarnja nesvestica, koja vas može pratiti i ceo dan.

- Normalno je da se osećate malo umorno ujutru, ali ako je to nešto neobično za vas i pritom osećate slabost i nesvesticu tokom dana, trebalo bi da odete na kontrolu - dodaje Kanani.

- Ako se ujutru budite, a krevet je mokar od znoja, to takođe može ukazivati na rak i to limfoma.

Pored ovih, postoje i drugi simptomi raka, koje ne bi trebalo da zanemarujete:

  • neobjašnjiv gubitak težine
  • neobična natečenost i kvrge
  • promene kod mladeža
  • krv u urinu ili stolici
  • problemi sa ciklusom ili uriniranjem
  • neobjašnjiv bol
  • teškoće sa gutanjem

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija