• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2022

15:56

ČIŠĆENJE CVEKLE NIKADA NIJE BILO LAKŠE! Ključ je u potapanju u vodi!

Ljubav

ČIŠĆENJE CVEKLE NIKADA NIJE BILO LAKŠE! Ključ je u potapanju u vodi!

Podeli vest

Čišćenje cvekle zadaje muke domaćicama, međutim, postoje trikovi kako da je lako oljuštite

Pre nego što oljuštite cveklu, potopite je na 10-15 minuta u vodu, ocedite je i uklonite listove, ako ih ima. Poželjno je da svaku cveklu očistite četkom. Ljuštenje je najlakše učiniti ljuštilicom za krompir, a ako ima potrebe, dodatno čišćenje obavite nožem.

Foto: Shutterstock

Cvekla

Za pripremu mnogih jela se preporučuje da cvekla bude skuvana cela, neoljuštena, ali da bude dobro oprana četkom pod vodom. Nakon kuvanja, kora cvekle se ljušti mnogo lakše i u isto vreme se čuvaju sve hranjive materije.

Cveklu možete iseći na različite oblike u zavisnosti od jela koje pripremate. Za salate, cvekla se seče na štapiće, kao prilog - na kolutove ili kockice, za čorbe ili boršč se seče na veoma tanke trakice.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija