• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2022

17:33

RECITE ZBOGOM MITISERIMA! Rešite ih se bez muke!

Ljubav

RECITE ZBOGOM MITISERIMA! Rešite ih se bez muke!

Podeli vest

Kada zbog prekomernog lučenja lojnih zlezda dođe do začepljenja pora, nastaje oksidacija sebuma, ulja i ostale prljavštine, te se na koži stvaraju crne tačkice, mitiseri

Mitiseri se mogu javiti kod bilo koga, najviše na licu, posebnu u predelu oko nosa. Da biste uklonili mitisere, neophodno je da svakodnevno održavate čistoću lica (umivajte se i obavezno skidajte šminku pre spavanja). Postoji mnoštvo kozmetičkih proizvoda pomoću kojih možete otkloniti mitisere. Takođe i sami u svojoj kući možete napraviti razne maske na prirodnoj bazi za eliminisanje mitisera, koje su vrlo efikasne.

Jako je bitno da znate da je pogrešno stiskati mitisere, jer ćete tako povrediti kožu i napraviti još goru situaciju.

Trikovi za uklanjanje mitisera

Trik 1 – Maska od jogurta, krastavca i peršuna

U blenderu umutiti dve kašike jogurta, pola krastavca i nekoliko listova peršuna. Mutiti dok se ne dobije homogena masa. Naneti na lice i ostaviti 15min. Isprati mlakom vodom.

Foto: Pixabay

Maska od jogurta čisti lice

Trik 2 – Vodena para

Prokuvajte vodu u nekoj posudi, i kad se nakupi dosta pare, lice približite pari dovoljno blizu, ali pazite da se ne opečete. Neka lice bude izloženo na pari nekoliko minuta. Zbog toplote vodene pare koža i pore će se proširiti, tako da ćete sa lakoćom moći da uklonite mitisere.

Trik 3 – Maska od želatina i mleka

U činijicu sipajte kašiku mlakog mleka i kašiku želatina. Mešajte dok ne dobijete kremastu smesu.  Četkicom nanesite na mesta gde su vam mitiseri. Ostavite da deluje 10min, a zatim rukama skinite, jer će maska biti kao gel.

Trik 4 – Maska od limuna

Pomešajte malu količinu limunovog soka, bademovog ulja i glicerina. Nanosite na lice svake večeri, nakon uklanjanja šminke. Zatim isperite mlakom vodom.

Trik 5 – Piling od meda i cimeta

Pomešajte 4 kašičice prirodnog pčelinjeg meda i kašičicu cimeta. Dobro promešati, i dobijenu smesu nanositi na lice svako veče pre spavanja, tokom 2 nedelje. Neka vam ova smesa stoji na licu do ujutru, i onda je isperite mlakom vodom.

Foto: Shutterstock

Trik 6 – Ovsena maska

Pomešajte 1 šoljicu ovsenog brašna i pola šoljice mlake vode, i mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Nanesite na lice, i ostavite da stoji dok se sasvim ne osuši. Isperite mlakom vodom. *Ovseno brašno možete dobiti tako što ćete u mašini za mlevenje oraha samleti ovsene pahuljice.

Trik 7 – Maska od jabuke

Za ovu masku potrebna vam je jedna jabuka koju ćete oljuštiti, preseći na pola i očistiti od semenki, i kašika limunovog soka. Sastojke umutiti u blenderu, naneti na celo lice i nakon 10min isprati mlakom vodom.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija